Денис Родман разкри, че Ким Чен Ун има дъщеря

OFFNews 09 септември 2013 в 10:02 5845 3

Денис Родман е сред малкото чужденци, които Ким Чен Ун смята за свои приятели. Снимка:
Денис Родман е сред малкото чужденци, които Ким Чен Ун смята за свои приятели. Снимка: "Гардиан"

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун наскоро е станал баща и има дъщеря.

Новината светът научи съвсем случайно от американскатa баскетболна легенда Денис Родман - един от малкото чужденци, с които Ун контактува. 

Миналата седмица американецът гостува в Пхенян и бе топло посрещнат от лидера, когото нарича свой приятел.

Малко след това Родман споменал пред репортер на британския в. "Гардиан", че Ким Чен Ун и съпругата му И Сол-джу имат бебе. Дъщеря им се казвала Джу-е. 

Съпругата на Ким изглеждаше бременна на снимки, разпространени миналата година от севернокорейската информационна агенция, но бременността не бе официално потвърдена.

Според Родман Ким е "страхотно момче" и "добър баща".

Семейството на лидера и Родман прекарали известно време край морето. "Доста хапнахме и пийнахме, докато обсъждахме плановете си за исторически приятелски баскетболен мач между Северна Корея и САЩ и как да развием техния баскетболен отбор", разказа Родман.

"Подържах бебето им и поговорих с г-жа И Сол-джи. Той е добър баща и има красиво семейство. Ким ми каза, че ще се видим пак през декември", добавя американецът.

От неформалната визита стана ясно още, че Ким Чен Ун е запален по баскетбола и искал да изгради доверие и разбиране към страната си чрез обмен на спортни и културни начала.

"И като че визитата на Денис в Северна Корея не е достатъчно необичайна, ами има и още - тя е била спонсорирана от ирландска букмейкърска фирма, която признава, че няма опит в международната дипломация", пише "Гардиан".

Преди време Родман бил рекламно лице на компанията, докато тя приемала залози за новия папа. По време една вечеря Родман разказал на собственика своята идея за "баскетболна дипломация" и той решил да спонсорира начинанието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!