Денис Родман отново на гости на Ким Чен Ун

OFFNews 19 декември 2013 в 09:06 6819 6

Денис Родман е сред малкото чужденци, които Ким Чен Ун смята за свои приятели. Снимка:
Денис Родман е сред малкото чужденци, които Ким Чен Ун смята за свои приятели. Снимка: "Гардиан"

Баскетболната легенда Денис Родман ще пътува за трети път до Северна Корея, за да гостува на близкия си приятел - лидерът Ким Чен Ун, съобщава Би Би Си.

По думите на американеца целта на визитата е "развиване на дипломация чрез баскетбол". Родман ще остане в най-изолираната държава пет дни, за да тренира баскетболния отбор.

Денис Родман бе човекът, благодарение на когото светът научи, че наскоро Ким Чен Ун е станал баща на момиче. Баскетболистът нарича севернокорейския лидер "приятел до живот" и го описва като прекрасен баща.

Въпреки заявката за стопляне на отношенията между САЩ и Северна Корея, която Родман даде, правителството на САЩ коментира, че той не представлява страната и нейната позиция по време на пътуванията си.

Визитата на Родман идва седмица след като Ким Чен Ун екзекитира своя чичо, който бе вторият най-влиятелен човек в държавата и който му помогна да поеме властта след смъртта на баща му.

Американецът съобщи за пътуването си пред репортери в Пекин. Запитан за мнението му за екзекуцията, той каза, че "няма нищо общо с политиката". Щял само да играе баскетбол и да се позабавлява. Според организаторите на пътуването на 8 януари престои и спортна среща между севернокорейския отбор и звезди от NBA, а поводът е рожденият ден на Ким III.

Тази година Родман гостува и в България като участник в риалити шоуто "Къртицата" на TV7.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!