Данилов към Меркел: Маса за преговори не ни трябва. И прави можем да приемем капитулацията на Путин

OFFNews 08 декември 2022 в 17:45 7679 8

Данилов
Олексий Данилов.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов реагира остро на интервюто на бившия германски канцлер Ангела Меркел за Die Zeit, в което тя заяви, че войната "ще приключи с преговори", защото "войните приключват на масата за преговори".

Киев не се нуждае от маса за преговори, за да приеме капитулацията на Русия, написа Данилов в Twitter.

"Украйна не се нуждае от маса за преговори, за да сложи край на войната, и прави можем да приемем капитулацията на Путин. Госпожата участваше в изработването на Минските споразумения, резултатите са известни", подчерта той.

От президентската канцелария в Киев подчертаха, че за да има истински преговорен процес с Русия, агресорът трябва да изтегли войските си от украинските земи.

Според Михайло Подоляк, съветник в офиса на президента, Русия ще бъде "политически и психологически узряла" за преговори след освобождаването на Донецк или Луганск.

В интервю за CNN украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна е готова да разговаря с Русия, която е "наистина готова за мир" и "готова да признае, че е окупатор", но досега не е видял подобни изявления от руска страна.

Председателят на парламентарната фракция "Слуга на народа" Давид Арахамия прогнозира, че възможност за възобновяване на преговорите с Руската федерация може да се появи през втората половина на 2023 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4738

8

Того

09.12 2022 в 04:57

Геносе Меркел иска преговори с рашистите? Геносе Меркел е големия срам на германците. Дълги години да ги управлява бивш комсомолски секретар, позор.

2073

6

Johnny B Goode

08.12 2022 в 22:19

Всеки ден се чудя дали старческото вдетиняване ще ни донесе пубертетски или казармен хумор.

924

4

Diogen

08.12 2022 в 20:11

Меркел генетично е свързана с орките. В биографията и има доста мъгливи моменти свързани с бившата "ГДР". Много посещения за сметка на партайеносетата и прочие топли връзки. Путлер обаче е много лицемерен и успя да подведе много бивши политици от най-високите кръгове. някогашният американски президент Джордж Буш-младши заяви, че погледнал в очите на Путлет и видял душата му. Съмнявам се, защото кръволок като руския диктатор не може да има душа, тъй отдавна я е продал на дявола.

-795

3

Дедо МразИ

08.12 2022 в 18:45

бЕлото не прощава !

22547

2

dolivo

08.12 2022 в 18:37

за съжаление Меркел се осра, да си мълчи