Дългогодишният партньор на Сандра Бълок загуби битката с АЛС

OFFNews 08 август 2023 в 12:18 8908 1

Рандъл-Бълок

Снимка Getty images

Брайън Рандъл и Сандра Бълок през 2018 г.

Дългогодишният партньор на актрисата Сандра Бълок - фотографът Брайън Рандал, е починал на 57-годишна възраст. Три години той се бори с амиотрофична латерална склероза (АЛС), съобщиха световните агенции.

Семейството на Рандал заяви, че е "безкрайно благодарно на неуморните лекари, които се ориентираха в дебрите на това заболяване".

Сестрата на Бълок похвали холивудската актриса за "невероятния" начин, по който се е грижила за партньора си в последните му години.

"АЛС е жестока болест, но има някаква утеха в това да знам, че той имаше най-добрите болногледачи в лицето на моята невероятна сестра и групата медицински сестри, които тя събра и които ѝ помогнаха да се грижи за него в дома им", написа Гезин Бълок-Прадо в Инстаграм.

"Убедена съм, че Брай е намерил най-доброто място за риболов в рая и вече хвърля примамката си в буйни реки, пълни със сьомга", добави тя.

Смъртта на Рандал беше обявена за първи път в изявление на семейството му, разпространено до People.

Семейството заяви, че фотографът "е избрал да запази личния си живот в тайна", като добави: "Тези от нас, които се грижеха за него, направиха всичко възможно, за да изпълнят молбата му.

"Безкрайно сме благодарни на неуморните лекари, които заедно с нас се ориентираха в дебрите на тази болест, и на изумителните медицински сестри, които станаха наши съседи, често жертвайки собствените си семейства, за да бъдат с нашите. В този момент молим за уединение, за да скърбим и да се примирим с невъзможността да се сбогуваме с Брайън", се допълва в изявлението, цитирано от Би Би Си.

Сандра Бълок е най-известна с филми като "Скорост", "Гравитация" и "Мис конгениалност", а през 2010 г. спечели "Оскар" за изпълнението си в "Сляпата страна".

Какво представлява АЛС?

Амиотрофичната латерална склероза (АЛС), известна още като болестта на Лу Гериг по името на известен нюйоркски бейзболист, който умира от нея, е прогресиращо заболяване, за което няма лечение. То се причинява от смъртта на нервните клетки в главния и гръбначния мозък, които контролират мускулите.

Заболяването често започва с мускулни потрепвания и слабост на ръката или крака, проблеми с преглъщането или неясен говор, но с напредването си оказва сериозно влияние върху способността за движение, говорене и дори дишане.

Повечето хора умират в рамките на 2 г. след поставянето на диагнозата.

Точната причина за заболяването все още не е известна. Малък брой случаи са наследствени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!