Дачич: Сърбия ще праща бежанците в България

OFFNews Последна промяна на 19 август 2015 в 15:59 5626 11

Имигрантите от Близкия Изток, които пристигат в Сърбия, ще бъдат изпращани към България. 

Това заяви сръбският министър на външните работи Ивица Дачич. Сърбия няма да изгражда нито стени по границата с Македония, нито пък временни лагери. Но, поради изграждането на унгарската стена, бежанците от Близкия изток ще бъдат пренасочвани към България и Хърватия", уточнява Дачич, цитиран от БГНЕС. 

Ако се стигне до по-дълъг престой на бежанците в Сърбия поради унгарската стена Ивица Дачич каза следното: Ще потеглят към България и Хърватия. "Имигрантите знаят от къде да минат, за да достигнат желаната цел. В крайна сметка това означава, че на Сърбия няма да й се наложи изграждането на лагери за бежанци, защото след окончателното затваряне на границата с Унгария не очакваме увеличаване на броя на имигрантите", каза още Дачич, който бе дълги години дясната ръка на сръбския диктатор Слободан Милошевич и говорител на неговата партия. 

От началото на годината, според официалните данни на властите в Белград, в Сърбия са влезли около 80 000 души. Днес преди обяд сръбският премиер Александър Вучич каза, че "всички бежанци са добре дошли в Сърбия". Той дори съобщи, че в "Белград ще бъде построен временен лагер за бежанци".

Властите в Унгария в началото на юли взеха решение за изграждане на стена по 175 км. граница със Сърбия. Строителството трябва да приключи в края на този месец. В началото на месец септември унгарската полиция ще изпрати няколко хиляди полицаи по границата със Сърбия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.08 2015 в 21:17

не знам що си мислите, че тия имат нещо общо с нашите турци.
Тези (и децата им) са чисти ислямисти, въпреки че бягат от ефектите на исляма.

19.08 2015 в 20:08

Сърбин бега по брего, я го дебнем да го ебнем!!!

19.08 2015 в 19:47

Ех, защо не съм премиер за една година -изкарвам всички залежали мини от военните складове и минирам Южната граница! Пък те нека пак си минават!!!

19.08 2015 в 18:01

Веднага да започва изграждането на стена между България и Сърбия!

19.08 2015 в 17:50

Ne ni ostava нищо друго, освен и ние да вдигнем стена по границата със Сърбия и Македония,както и да довършим тази със Турция....

19.08 2015 в 17:46

И какво като изпратят унгарците няколко хиляди полицаи на границата? И ние имаме полицаи на границата, полицаи-посрещачи. Едвали някой в Европа ще посмее да стреля срещу нарушители на границата, и това скакалците го знаят абсолютно точно. А влязат ли в Унгария, колкото турците ги приемат от нас, толкова и сърбите ще ги приемат от унгарците.

19.08 2015 в 17:34

ДрОгарю Балкански, май не сте били омерзен от това, че тогава направо разстрелваха по границата, а сега сте омерзен от това, че някой затваря границата. Не бяхте ли омерзен от другарските лагери в Ловеч, Скравена, Слънчев бряг? Не бяхте ли омерзени от невъзможността да си купиш нещо защото щандовете бяха празни? Или паметта ви е къса или ви плащат за да пишете глупости. И аз съм омерзен от такива продажници - българофоби като вас и вашите подобия на хора!

19.08 2015 в 17:28

По време на СОЦИАЛИЗМА между братските страни СТЕНИ НЯМАШЕ.

Обаче еврогейско-педероатлантическата шайка натрапиха на нашите братски народи ДЕМОНОКРАЦИЯТА и искат да ни превърнат в едно третокласно ЦИГАНСКО-ЕМИГРАНТСКО ГЕТО, развъдник на МУЛТИКУЛТУРАСТИЯ, ПОЛИТКУРЕКТОРАСТИЯ и обикновена ПЕДЕРАСТИЯ.

Омерзен съм.

19.08 2015 в 17:22Предлагам докато все още соросоидите не са унищожили напълно България да се отделим от тях,даже им даваме да изберат която искат 1/10 от нашата територия за тях,за да можем да живеем както ние искаме,а не по техните гейски правила на материалния скот.

19.08 2015 в 16:55

Това, което прави Унгария с тази стена, наистина е много дразнещо! Сърбия е кандидат за ЕС и подобно действие не може да се оправдае с нищо. За съжаление унгарците се утвърждават като най-големите ксенофоби в Европа.