Бури взеха жертви в Холандия и Белгия

OFFNews 18 януари 2018 в 17:30 3668 0

Снимка EPA

Трима души загинаха днес в Холандия, където силните ветрове събориха дървета, отвяха камиони от пътищата и наложиха отменяне на стотици полети.

Тримата са загинали при отделни инциденти от паднали дървета и керемиди, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Днес амстердамското летище "Схипхол" отмени за кратко всички полети, след като по крайбрежието имаше пориви на вятъра, достигащи 140 км/ч. Отменени бяха най-малко 260 полета, а паднали керемиди наложиха затваряне на терминали на летището.

Заради лошото време в страната беше обявена най-висока степен на готовност за криза и беше спрян железопътният транспорт. Спряно беше и движението на много автобуси и трамваи. 

В Ротердам бяха преобърнати товарни контейнери и цели покриви бяха отнесени от домовете.

Снимка: EPA

Жертва взе и бурята в Белгия. Жена е загинала в автомобила си, затисната от паднало дърво.

В Антверпен няколко души са били ранени в отделни злополуки, един от тях е в тежко състояние. Властите призоваха гражданите да стоят на закрито, ако е възможно.

По-рано днес бе съобщено за училищен автобус, попаднал под скършено дърво. В автобуса пътували 16 деца. Инцидентът, за щастие, се е разминал без жертви и пострадали.

Скоростта на вятъра на отделни места в страната достигна 110 км/ч., нанесени са материални щети. Движението на железопътния транспорт е било частично затруднено.

Германската железопътна компания "Дойче бан" съобщи, че е прекъснала трафика в западната провинция Северен Рейн - Вестфалия. Хиляди пътуващи останаха на гарите.

"Тъй като това засяга много междуселищни маршрути, ще има отражение върху цялата железопътна мрежа, както и в международен план", добави "Дойче бан".

В Мюнхен бяха отменени осем вътрешни полета на авиокомпания "Луфтханза". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови