Ураганни ветрове спряха ток, лифтове и фериботи. Смолян обяви бедствено положение

OFFNews 18 януари 2018 в 11:01 7127 1

Снимка БГНЕС

Бедствено положение е обявено в община Смолян тази сутрин заради ураганни ветрове. Много от пътищата са затворени заради паднали дървета. Три села в община Баните са без електричество. Лифтовете са спрени, а няколко квартала в Смолян също са без ток.

Властите в Смолян предупреждават жителите да не излизат от домовете си между 12 и 14 ч днес, когато се очаква ветровете да се усилят. Директорите на учебните заведения са били предупредени да не пускат учениците навън.

В момента без ток са селата Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале. Затворени за движение са пътищата за Турян, Габрица и Левочево.

Ураганни ветрове предивзикаха проблеми и в други райони - като Кърджалийско, Сливенско, Добричко, Габровско. В сливенския регион скоростта на вятъра мина 100 км/ч.

В област Добрич около 90 селища са без електричество. Подаването на вода на много места в областта е нарушено заради неработещи помпени станции.

В Банско заради вятър със скорост 120-150 км/ч всички зимни съоръжения са затворени.

Жителите на Калофер от сутринта са без електричество поради авария.

Ферибота Свищов - Зимнич също временно не осъществява курсове заради ветровете.

В Пазарджишка област заради паднали дървета беше затворен пътет Юндола-Белово. Съветът е да се използва обходният маршрут - Юндола-Велинград-Звъничево-път I 8-Звъничево-Белово.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови