Борис Джонсън и премиерът на Франция Жан Кастекс се ваксинираха с Астра Зенека

16 департамента във Франция отново ще са под карантина от полунощ

OFFNews 19 март 2021 в 21:00 2821 0

Премиерът на Франция - Жан Кастекс днес с имунизира срещу Covid-19 с ваксината на компанията "АстраЗенека"

Премиерите на Великобритания - Борис Джонсън и на Франция - Жан Кастекс днес бяха имунизирани срещу COVID-19 с ваксината на компанията "Астра Зенека".

Ваксинацията беше предавана на живо по телевизията. Целта на изявата е да се възстанови общественото доверие в препарата, отбелязват информационните агенции.

"Не усетих нищо, а съм малко чувствителен към болка", коментира 55-годишният Кастекс, цитиран от Франс прес, след като беше инжектиран във военна болница "Бежен" в предградието Сен Манде.

След няколкодневно прекъсване френският лекарствен регулатор днес обяви, че използването на ваксината на "Астра Зенека" може да се възобнови, но препоръча тя да се прилага само при хора на възраст от 55 години нагоре.

Премиерът на Франция се ваксинира с "Астра Зенека".

16 департамента във Франция отново ще са под карантина от полунощ, реши френското правителство. Ограниченията засягат целия столичен район Ил дьо Франс, както и още три департамента, в които заразените с коронавирус нарастват най-много.

Вече са на линия новите декларации, с които французите по изключение могат да излизат от дома си.

Правилата са облекчени: разрешени са разходките и спортът до десет километра от дома, училищата отново остават отворени, единствено гимназиите минават изцяло на дистанционно обучение.

Ще останат да работят само магазини и щандове за стоки от първа необходимост, в тях влизат обаче и книгите и дисковете. Работата от дистанция е за предпочитане.

Вечерният час ще важи от 19:00, а не от 18:00 чака, както досега.

Часове преди затварянето мнозина парижани задръстват гарите, за да избягат от столицата в райони без ограничения, свидетелства кореспондентът на БНР във френската столица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!