Бомбардираха руското консулство в Йемен

Последна промяна на 02 април 2015 в 15:20 4370 27

Снимка presstv.ir

Руското консулство в Йемен е било бомбардирано при въздушните удари на водената от Саудитска Арабия коалиция срещу бунтовниците хуси, съобщиха световните агенции.

Свидетели съобщават, че са били изпочупени всички прозорци на сградата. Възможно консулството да бъде затворено, а руските граждани да бъдат евакуирани.

В същото време редица медии съобщиха, че чуждестранни войски без отличителни знаци са пристигнали в пристанищния град Аден в Йемен.

Пристанищните власти обаче опровергаха тази информация. 

Аден е сцена на сражения между поддръжниците и противниците на президента Абд Мансур Хади, които започнаха миналата седмица.

В града бяха сформирани племенни милиции, известни като „Народни комитети“, чиято цел е да защитават Аден. Те обаче напуснаха града, за да воюват с бунтовниците хуси в родните си провинции.

Така пристанищният град в момента е охраняван само от въоръжените бойци от местната съпротива, докато е атакуван от хусите.

Йеменският външен министър Рияд Ясин призова населението да подкрепи бойците, за да бъде спряно настъплението на хусите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.04 2015 в 09:18

Не зная кой ще подвие опашка. Скандинавците треперят от страх. Моя позната, омъжена в Швеция всяко лято водеше тук семейството си. Вчера ми каза, "няма да си идваме, щото ако войната почне, няма да можем да се приберем". Поляците от половин година са полумобилизирани.
САЩ още миналата година тестваха сирените, построили са оградени с бодлива тел лагери за няколко милиона двукраки.
Преди месец Путин предупреди, че Русия може да използва ядрено оръжие и изброи конкретни причини защо.
Някои умни глави твърдят, че това ще е последното мирно лято. Твърдят, че на Русия е необходимо малко време да обучи 800 000 запасняци за новите си оръжейни системи и да вкара на въоръжение достатъчно С500. Миналата година Китай получи пълната документация и вече произвежда С400.
Съвсем скоро конфронтацията ще се изостри.
Къде я видяхте тази "разбита икономика" в Русия? Там просто нещата са наопъки, водещата част от икономиката е военната промишленост и санкциите малко и влияят. За свиването на гражданското производство и сривът на жизнения стандарт виновният е "ВРАГЪТ".
Само се питам ние какво правим? Не е добре да си тикаш голия гъз там където големите си мерят куровете.

03.04 2015 в 01:06

F1 мога и да стрелям даже стрелянето е по- лесно и бързо, но колегата ти трол изяви желание да беси та затова. Но като се замисля националните предатели не заслужават куршум, за тях само въже.
И руснаците ще реагират на проблема. Ще раздадат памперси на дипломатите си в Иемен че са се насрали от страх само защото нещо е гръмнало наблизо.

02.04 2015 в 20:50

Пхаха,смотняци,само това ли измислихте след като за пореден път ви доказах нагледно че сте тъпи,необразовани и не сте прочели нито една книга през живота си,освен Винету:)))

Брато,ако трябва да избирам между Уикипедия и неграмотник като теб,избирам Уикипедия;)

02.04 2015 в 20:27

ultra,

Съмявам се да sottozero носи зелени чорапи. Най вероятно е с руски партенки.

02.04 2015 в 20:22

F1,

Ха на бас, че Рашка ще подвие опашка.
С тази разнебитена"икономика" тя с война на 1 фронт не може се оправи та на 2 ли?
Нито има сили нто средства да предотврати фалите който се очертава лятото.

02.04 2015 в 20:17

sottozero, окачи фуражката на закачалката, събуй си зелените чорапки, накисни си смрадливите копитца в леген с гореща вода и морска сол, после удари 5-6 самагончика и ако и това не ти помогне, тресни една злобарка пред портрета на Бащицата, белким ти олекне......

02.04 2015 в 20:16

Не ми я показвай таз Wikipedia.
Там всеки пише каквото му е кеф.
За разлика от теб аз съм го преживял това време и знам много по-добре от теб моето момченце.

02.04 2015 в 20:04

Руснаците никога не са оставяли нещо такова безнаказано. Ще бъде страшно.

Краси, по-внимателно с бесенето. Щото стрелянето е по-бързо.

02.04 2015 в 19:54


Земи се образовай малко,че излагаш работодателите:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mujahideen

02.04 2015 в 19:52


Талибаните са следващото поколение муджихидини бе суртук. Муджихидини вече не същесвуват,но от Пиндостан още не са ти го обяснили.