Бомбардираха руското консулство в Йемен

OFFNews 02 април 2015 в 15:20 5195 27

Снимка presstv.ir

Руското консулство в Йемен е било бомбардирано при въздушните удари на водената от Саудитска Арабия коалиция срещу бунтовниците хуси, съобщиха световните агенции.

Свидетели съобщават, че са били изпочупени всички прозорци на сградата. Възможно консулството да бъде затворено, а руските граждани да бъдат евакуирани.

В същото време редица медии съобщиха, че чуждестранни войски без отличителни знаци са пристигнали в пристанищния град Аден в Йемен.

Пристанищните власти обаче опровергаха тази информация. 

Аден е сцена на сражения между поддръжниците и противниците на президента Абд Мансур Хади, които започнаха миналата седмица.

В града бяха сформирани племенни милиции, известни като „Народни комитети“, чиято цел е да защитават Аден. Те обаче напуснаха града, за да воюват с бунтовниците хуси в родните си провинции.

Така пристанищният град в момента е охраняван само от въоръжените бойци от местната съпротива, докато е атакуван от хусите.

Йеменският външен министър Рияд Ясин призова населението да подкрепи бойците, за да бъде спряно настъплението на хусите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!