Березовски очаквал 300 млн. долара преди смъртта си

Вероника Шербанова 31 март 2013 в 16:34 2177 1

Борис Березовски СНИМКА: АРХИВ/БГНЕС
Борис Березовски СНИМКА: АРХИВ/БГНЕС

Руският олигарх Борис Березовски е трябвало да получи около 300 млн. долара от инвестиционната си фирма, за да плати дълговете към руската авиокомпания „Аерофлот” малко преди смъртта си, съобщи Sunday Times.

Инвестиционната компания „Салфорд капитал партнърс”, която контролира три офшорни тръста на Березовски, е трябвало да ликвидира активи за последните 6 месеца, за да предостави на бизнесмена желаната от него сума.

За момента не е известно дали Березовски все пак е получил милионите или е очаквал те да му бъдат преведени.

Смята се, че през последните месеци руският олигарх в имал сериозни финансови проблеми. Той е трябвало да плати милиони след изгубеното дело срещу бизнесмена Роман Абрамович. Березовски е дължал много и на адвокатите си.

Той водеше и съдебна битка с бившата си жена Елена Горбунова, която успя да издейства замразяване на авоарите му, бяха наложени ограничения и върху текущите му разходи.

След развода с втората си жена Галина Бешарова преди две години Березовски е трябвало да плати близо 300 млн. долара, съобщиха британските медии.

Според близки на руския бизнесмен доказателствата за това, че той е очаквал такава крупна сума малко преди смъртта си поставят под съмнение версията за самоубийство, налагана от британската полиция.

67-годишният Березовски беше намерен мъртъв в дома си близо до Лондон на 23 март. Преди дни разследващите полицаи обявиха, че олигархът най-вероятно е починал вследствие на обесване и няма признаци за това, че е бил убит.

По тялото му не са открити никакви следи. Той е открит напълно облечен, а до тялото е имало шал.

По данни на семейството му обаче аутопсията е показала, че Березовски има счупено ребро и няма синини по тялото, което според тях доказва, че е бил убит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews