Башар Асад се надява да има съюзник в лицето на Тръмп

ОFFNews 16 ноември 2016 в 09:52 3604 5

Сирийският президент Башар Асад заяви, че се надява новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп да бъде съюзник в борбата срещу тероризма, но не избързва с преценката си за него, предава Би Би Си. 

Според Асад милиардерът би бил естествен съюзник, ако изпълни обещанието си от предизборната кампания да се бори с тероризма. По време на кампанията републиканецът изрази неодобрени спрямо действията на САЩ, които едновременно се противопоставят на сирийския режим и "Ислямска държава". Според Тръмп воюването с правителството може да доведе и до сражения с Русия. 

"Не можем да кажем нищо относно това какво ще направи, но ако ще се бори с тероризма, разбира се, че ще сме съюзник, естествен съюзник в това отношение, заедно с руснаците, иранците и много други държави", каза Асад в интервю за португалската телевизия RTP. 

Той добави, че остава резервиран относно това дали Тръмп може да се справи и да изпълни обещанието да се фокусира върху борбата с ИД. 

Асад разкритикува американската външна политика: "Мислят, че са световната полиция. Мислят, че са световният съдия. Не са.", каза президентът.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

5

Какавидков

16.11 2016 в 13:06

Интересен, няма спор.
Обърна страната си на руини и народът си в бежански.
Тури я в устат на вълка Путя обричайки я на вечен куманизъм и гладория.
Интересен, спор няма. Милиони щяха да си отдъхнат ако Килъри беше пратила дрона.

77927

3

El Commandante

16.11 2016 в 10:09

Интересен човек е Башарката, няма нищо общо със Садам и Кадафи, няма изхвърляния по медиите, няма пророчества в ООН, много сдържан, много прибран и все пак вече 5 години показва среден пръст на нечовеците от неоконска УСА.

Няма как да не го уважаваш такъв.

77927

1

El Commandante

16.11 2016 в 10:01

Тва е прословутата снимка на Башарката: WHO must go?!?