Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Барак Обама призова Великобритания да остане в ЕС

OFFNews 22 април 2016 в 11:30 2567 2

По време на визитата си във Великобритания американският президент Барак Обама призова британците да гласуват за оставане на кралството в Европейския съюз на предстоящия на 23 юни референдум.

"Европейският съюз не ограничава британското влияния, а го засилва. Силна Европа не е заплаха за британското глобално лидерство, тя го подобрява", написа Обама във материал за "Телеграф".

Според него силното влияние на Великобритания заздравява взаимоотношенията между Съюза и северноамериканските му партньори - нещо, на което Вашингтон държи.

"ЕС е помогнал за разпространението на британските ценности и практики - демокрация, върховенство на закона, отворени пазари - из цели континент и в периферията му", твърди Обама, който подчертава, че решението на британските граждани е от огромна важност за Съединените щати.

Визитата на президента бе приета негативно от мнозина и заради момента, в който се случва тя. Лондонският кмет Борис Джонсън прикани американецът да не се меси в темата и определи думите му като лицемерни.

Обама обясни, че разбира противоречията около избора на момент за посещение на острова, но го оправда с 90-годишнината на кралица Елизабет II, която иска да поздрави лично. 

По-късно през деня демократът ще участва в конференция с британският премиер Дейвид Камерън, като се очаква отново да изкаже мнението си относно евентуалното излизане на Великобритания от ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12531

1

NIKSD

22.04 2016 в 13:22

Добре му го е казал кмета. То на човек на, който главните му идеи са да озакони брака н педераси и лесбийки ,и да направи тоалетните общи, какво друго да му кажат. Лицемер!
Добре, че малко му остана!