Франция към Великобритания: Напуснете ли ЕС, ви пращаме хиляди мигранти

OFFNews Последна промяна на 03 март 2016 в 13:20 9536 10

Еманюел Макрон

Снимка Reuters

Еманюел Макрон

Франция предупреди, че ще пусне хиляди мигранти на територията на Великобритания, ако жителите на островната държава подкрепят излизането ù от Европейския съюз на планирания референдум.

Франция обяви също, че ще приеме с отворени обятия базираните във Великобритания банки, които искат да избягат от "неевропейска" Великобритания и да останат в Европейския съюз.

Френският икономически министър Еманюел Макрон повтори като ехо думите на британския министър-председател Дейвид Камерън, който каза, че лагерът за мигранти, известен като "Джунглата", в Северна Франция може да се прехвърли в Южна Великобритания, ако Великобритания излезе от ЕС.

Евентуалното напускане на Великобритания би ударило и без това разтърсения заради вълната от мигранти Европейски съюз.

Загрижеността си от рисковете при евентуално излизане на Великобритания от ЕС подчертаха и от германския автомобилен производител BMW в обръщение към британските си служители, които правят луксозните автомобили Rolls-Royce.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2016 в 00:16

Май никой от пишещите тъпотии нямат и идея за какво иде реч, нали?

Франция има споразумение с Великобритания да задържа бежанците и да не ги пуска на острова. По тоя начин англичаните си спестяват нелегалната емиграция. Подобно на това дето Меркел и Борисов искат от Турция. Турция да направи лагери да се грижи за бежанците и да не ги пуска към Европа.

Ако Великобритания излезе от ЕС това споразумение между Англия и Франция няма да важи и французите няма да имат причина да строят лагери и да задържат понякога 10-ки хиляди хора, стремящи се към албиона.

Въобще не става дума за плашене или за измислени проблеми. Има си съвсем конкретни договорили в рамките на ЕС с които свободното движение към Великобритания е ограничено и тия неща ще изчезнат в момент в който Великобитания напусне ЕС.

Тия уговорки съществуват по някакъв повод. Примерно британците внасят едни пари в един бюджет от който се издържат френски фермери....

03.03 2016 в 20:46

Проблемът не е само в управляващите, а и в управляваните, все още им е широко край врата и си играят на хуманизъм и демокрация. И няма да е скоро, когато "гражданите" ще вземат нещата в свои ръце - европейското общество е като дебелана, която сама ще се постави на диета за красота и докато се усети анорексията ще я довърши.

03.03 2016 в 19:56

Пълен жабарски НОНСЕНС. Франция вече е ПРОВАЛЕНА ЕТНИЧЕСКИ с милиони неинтегрирани чуждоземци. Французите скоро ще усетят, че МУЛТИКУЛТУРАСТИЯТА и ПОЛИТКУРЕКТОРАСТИЯТА са им изиграли много лоша шега.

А дали Великобритания ще приеме още мангусти, зависи от английското правителство. Самите британци вече сигурно съжаляват, че навремето не послушаха великия Enoch Powell, който ги предупреди за опасноста от подобна пагубна етническа политика.

И изобщо търпението на европейските народи към политиката на "отворени врати" за всякакви етнически отпадъци от Близкия Изток, Африка и Азия е на изчерпване. Ако политиците сами не се усетят навреме, и не спрат тоя нежелан човекопоток рушители на европейската цивилизация, заливащ континента, то гражданите на Европа вероятно ще бъдат принудени да вземат нещата в свои ръце. Омерзен съм.

03.03 2016 в 18:56

Французите са мноо прости парчета.В това се убедих още когато взеха да ни дават акъл как да "интегрираме" циганите и естествено всичките им "умни" идеи се провалиха!

03.03 2016 в 17:35

С такива приказки най-много да ги нахъсате верно да излязат. Язък ви за Стогодишната война и всички останали, хич не сте ги опознали.

03.03 2016 в 15:33

Ама когато сваляхте Кадафи от власт , в името на САЩ , не ревахте нали ? А той самия предупреди ли , че паднат ли режимите в северна Африка и близкия изток и Европа ще бъде залята ? Защо не сложат ултиматум на партньорите САЩ и Турция , за спирането на военните действия , за да може най-накрая да спре и потока от бежанци , но те създадоха там нещо с което и те не могат да се справят , но не им се и налага . И двете държави си напълниха джобовете от търговия на черно и сделки с петрол , а европейците ще поемат тежката част , че и те във френски маниер заплашват .
Почва ли да ви се изяснява , че всичките бежанци които пристигат , са държани в лагери и се държат в лагери основно в Турция , и всяка държава която има по един сериозен запас с бежанци , може да извива ръцете на съседните държави . Та това си е оръжие за масово унищожаване .......

03.03 2016 в 15:08

Шибаните франсета и без това напълниха цяла европа с африканските негра, били от техни колонии или не, франция беше врата за всички тия мързеливи убийци да се нанесат в европа. И сега ще плашат англия .. пффф... смеши свиркаджии! Целият този европейски съюз е такава нечовешка глупост, че направо ми иде да драйфам.

03.03 2016 в 14:03

ЕС е горе-долу толкова демократичен, колкото и СССР.

Пак като няма да им пращат танкове...макар че субчовешкия отпадък в Кале си е живо биологично оръжие, по-страшно от танковете.

03.03 2016 в 13:49

Гот ли е, а?

03.03 2016 в 13:47

Пълни глупости, сега правят опити да облъчват хората как да гласуват на референдума, а именно за оставане в ЕС. Един вид ако не гласуват както трябва ще ги залеят с мигранти. Но ако излязат от ЕС и им пуснат мигрантите, Великобритания може да ги спре и да ги депортира и тогава ЕС няма как да ги накаже, защото не са в ЕС.