Българската прокуратура разследва убийството на Ани с месец закъснение

OFFNews 02 юни 2015 в 12:05 2327 3

Малката Ани

Окръжната прокуратура в Габрово е образувала на 15 май наказателно производство срещу Станислав Бакърджиев, който е обвинен за жестокото убийство на 4-годишната си дъщеря Ани Борисов Атина.

За това съобщиха от прокуратурата едва сега. Самото производство е образувано повече от месец след убийството, което шокира цяла Гърция.  

Според гръцките власти Бакърджиев е убил дъщеричката си в периода 8 – 10 април 2015г. по особено жесток начин, а след това сам е режисирал мнимото изчезване на детето. В Атина срещу Бакърджиев беше повдигнато обвинение за убийство, след като той и майката на момиченцето бяха задържани в предварителен арест заради открити капки кръв в апартамента им. Тялото на малкото момиченце още не е открито.

Българското разследване се провежда от следовател от следствения отдел в Окръжната прокуратура в Габрово. Изискана е информация по случая от гръцките съдебни власти и се разпитват се свидетели.

Прокуратурата изпълнява и молби за правна помощ от гръцките съдебни власти. Пред съдия е разпитан свидетелят Назиф Ахмедов или Николай, който е приятел на Станислав Бакърджиев. Според властите в Гърция това ще даде допълнителна яснота за случилото се.

Според GRReporter от Атина са поискали Ахмедов да се яви пред гръцката следователка. Той трябва да се яви пред гръцките власти днес.

По непотвърдена информация Бакърджиев, е признал пред полицията, че е разчленил тялото на детето си, а след това е сварил останките във вряла вода. Той обаче твърди, че се събудил от наркотично въздействие и открил малката Ани в локва кръв. Отрича да е убил детето си.

Гръцки медии твърдят, че майката на Ани е била задържана за проституция, а баща й имал проблем с наркотиците. В дома им при претърсване бяха открити наркотични вещества.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!