Разследват телефоните на замесените в случая "Ани"

OFFNews 17 май 2015 в 17:55 3700 0

Гръцката полиция разследва телефоните на лицата, заплетени в убийството на 4-годишната Ани, съобщава Нова телевизия.

Докато бащата Станислав Бакържиев е подложен на детоксикация в затвора в Корфу, където беше върнат, полицията насочи вниманието си към майката Димитрина Борисова, която има нечисто минало, както и много контакти с педофилски вериги в цяла Европа, съобщават гръцките медии. 

Полицията в Гърция е изпратила искане до германските власти да изпратят материал от охранителни камери с кадри на Димитрина и приятеля й в Германия.

Полицията прави всичко възможно да приключи случая, който шокира цяла Европа.

По-рано гръцкият вестник "Акрополи" писа, че малката Ани е продадена от родителите си за 8 000 евро, както и тиражираната версия, че малкото дете може да е живо. Впоследствие адвокатът на майката Ставро Георгиу заяви, че има резултати от разследване, които никой не може да подложи на съмнение, както и че не може да коментира всяка една измислена публикация.

Защитникът допълни, че е поискал да бъде направен кръстосан разпит между приятеля Николай и майката, но до момента няма отговор от българските власти за съдействие относно начина, по който Николай може да бъде разпитан.

Новото е, че ще бъдат разследвани телефоните на всички заплетени в пъзела за това с кой и кога са говорили.

Все още е рано за освобождаването на майката, очакваме нови данни, коментира адвокат Ставро Георгиу.

Припомняме, че малката Ана Борисова изчезна в района на площад "Омония" в центъра на Атина на 21 април. За изчезването съобщи майката на детето. Тогава Димитрина каза на полицията, че е оставила детето си за няколко дни на нейна приятелка, за да пътува до България. Когато се върнала в Гърция обаче приятелката й - също българка, й заявила, че е изгубила детето.

10 дни след изчезването на малката Ани все още нямаше информация, а мистерията продължаваше да се задълбочава. Тогава в полицията постъпи снимка на жена с дете, чакащи такси в района на квартал Пиреа.

В момента, в който от полицията официално съобщиха, че детето на снимката не е издирваното българче, адвокатът на родителите Ставрос Георгиу категорично заяви, че майката е разпознала детето си на снимката. По думите му Димитрина безспорно е познала детето си, като е казала, че бузите и профила на лицето са на дъщеря й. 

“Една майка разпознава детето си дори и снимката да е в далечен план, като тази”, каза тогава Георгиу. Адвокатът заяви и че смята, че се крие информация от родителите на детето: “Не ни казват всичко. Имат в ръцете си важни показания. Научих, че някой е дал показания за това, че е видял детето на ул. Тира в кв. Кипсели. Научих още, че са издирили и собственика на таксито. Нека се покаже публично тази снимка”, допълни той.

В същия ден родителите на момичето обещаха 5 000 евро награда за този, който намери дъщеря им. 

Няколко дни по-късно пък полицията повдигна обвинение на 27-годишният Станислав Бакърджиев. Той е обвинен в убийството на детето си, станало по особено мъчителен начин. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл