Байдън се срещна с вдовицата на Навални

Президентът на САЩ обяви, че ще бъде въведен нов пакет санкции срещу Русия

OFFNews 23 февруари 2024 в 08:55 2567 6

Джо Байдън

Снимка БТА/АП

Джо Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна в Калифорния със съпругата и дъщерята на руския опозиционер Алексей Навални, който почина миналата седмица, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

По време на срещата Байдън е изразил възхищението си от изключителната смелост на Навални в борбата срещу корупцията и за свободна и демократична Русия, в която върховенството на закона се прилага еднакво за всички, се казва в изявлението.

Байдън потвърди, че САЩ ще обявят нови големи санкции срещу Русия заради смъртта на Навални, репресиите и войната на Русия срещу Украйна, съобщиха от Белия дом.

Вдовицата на Навални публикува траурна снимка с дъщеря си

Намерението за въвеждане на нови санкции беше обявено по-рано от заместник държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд. 

Нюланд каза, че част от санкциите ще бъдат насочени срещу отговорните за смъртта на руския опозиционер Алексей Навални. Същевременно тя уточни, че основната част от тях ще засегнат "военната машина на Путин" и ще имат за цел да запълнят празнините в съществуващите санкционни режими.

САЩ обмислят нови санкции срещу Русия след смъртта на Навални

"Ще има нов смазващ пакет от санкции, ще има стотици санкции през следващите няколко дни. Част от тях ще бъдат насочени срещу хората, замесени в смъртта на Навални", каза Виктория Нюланд в Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон.

Нюланд призна, че действащите санкции не са спрели отбранителната индустрия на Русия.

Притискат майката на Навални да се съгласи на тайно погребение в незнаен гроб (видео)

"Той (Путин) и неговите мошеници намериха много пробойни", каза заместник държавният секретар, но отбеляза, че с новите санкции ще бъде обърнато внимание на този въпрос.

Когато видите пакета след няколко дни, ще забележите, че той обръща сериозно внимание на заобикалянето, на възлите и мрежите и на страните, които помагат, по собствена воля или не, санкциите да бъдат заобикаляни, както и на банките, които поддържат и позволяват това заобикаляне, а също така и на ресурсите, които се използват за оръжията, поясни Нюланд.

Четиридесет и седем годишният Навални почина миналата седмица в наказателната колония "Полярен вълк", намираща се отвъд Полярния кръг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

6

Джендо Джедев

23.02 2024 в 16:48

Foo,

Ти прочете ли тъпнята, която си написал? Ако престанеш да си герой от милиционерски виц, може и да осъзнаеш, че точно тя чупи тъпомера. Ама едва ли, мурзилките няма как да излезете от паралелната вселена, в която плувате, не ви достига когнитивен капацитет. :D

1000

5

Foo

23.02 2024 в 15:42

Джендо Джедев

. . . извода, до който си достигнал, прочитайки написаното от мен "счупи тъпомера" - предлагам да спреш да четеш милиционерски вицове - не ти се отразяват добре - "взирайки се в дървото пред теб, не виждаш гората зад него“ . . .

345

4

Джендо Джедев

23.02 2024 в 15:01

Foo,

Щом Денков не е отишъл в Щатите, значи Байдън не трябва да се среща с Навална? Абе, пич, логиката ти наистина е като на милиционера в оня виц. Нивото на мурзилките е потресаващо! Милиционерска работа! :D

1000

3

Foo

23.02 2024 в 11:33

. . . интересна среща, на фона на провалената/несъстояла се визита на Денков в САЩ, където изглежда в борбата за втори мандат, една вдовица е по-ценна, от премиер-лакей от балканска държава . . .

4738

2

Того

23.02 2024 в 10:44

Да се чете "не извика".

4738

1

Того

23.02 2024 в 10:41

Защо нашата външна министърка, ни извика Мутрофанова, заради убийството на Навални, както направиха министрите на цивилизованите държави?