Австралийският медиен регулатор разследва скандалното радио

13 декември 2012 в 11:48 1573 0

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън. Снимка: ЕПА/БГНЕС
Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралийският медиен регулатор обяви, че ще проведе официално разследване за телефонната шега, която си направиха двамата журналисти от радио „2Day FM” по повод бременността на Кейт Мидълтън.

От медийния регулатор съобщиха, че разследването ще се съсредоточи върху политиката на радиото. Ще бъде преразгледан и лицензът на „2Day FM”.

Председателят на надзорния орган съюз Крис Чапман заяви, че ще провери дали радиото спазва задълженията си като оператор.

В сряда министър-председателят на Англия Дейвид Камеран определи смъртта на медицинската сестра Джасинта Салдана като "голяма трагедия" и заяви, че трябва да се вземат поуки от нещастния случай.

46-годишната Салдана беше намерена мъртва няколко дни след като отговорила на въпросите на двама австралийски водещи за бременната Кейт Мидълтън, която беше приета в болницата „Крал Джордж VII” заради тежка форма на сутрешно гадене и отпадналост.

Австралийските радиоводещи Майкъл Крисчън и Мел Грийг се представили за кралица Елизабет II и принц Чарлз и поискали да научат подробности за състоянието на бременната Кейт, която беше приета в лечебното заведение преди няколко дни заради тежка форма на сутрешно гадене и отпадналост.

Вчера пък стана ясно, че преди да се самоубие, Джасинта Салдана е оставила предсмъртно писмо за семейството си.

Джасинта не е споделила нито с мъжа си, нито с децата си, че е замесена в инцидента с бременността на херцогинята.

Съпругът й Бен Барбоза и двете им дъщери – 17-годишната Джунал и 14-годишната Лиша, поискаха да научат повече подробности около смъртта на жената. Засега много факти около предполагаемото самоубийство остават неизяснени.

Рис Холран, шеф на Southern Cross Austereo, собственик на радио 2DayFM, казва, че медията е опитала да се свърже с болницата поне 5 пъти, преди да излъчи записания материал. Компанията обяви още, че предаването на Грег и Крисчън е свалено от ефир.

Според правилата за работа на радиото в ефира не може да се излъчва запис на човек, който може да бъде идентифициран, без предварителното му съгласие. Ако някой е записван без негово знание, то записът може да се излъчва единствено след уведомяването му.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!