Австралия забрани пушенето на 4 метра от вратите на заведенията

OFFNews Последна промяна на 05 юли 2015 в 10:12 4790 16

Австралия забрани тютюнопушенето на 4 метра от заведенията.

Австралийците вече няма да могат да пушат до вратите на закритите заведения или близо до откритите градини. За да могат да пушат, те ще трябва да се отдалечат на 4 метра от тях, съобщи "Дейли телеграф", цитиран от БГНЕС.

Задължението да следят дали се спазва новата забрана ще бъде на собствениците и мениджърите на заведенията. Те ще трябва да предупреждават клиентите си и да поискат от тях да напуснат заведението, ако не спазват ограничението.

Ако новата забрана не се спазва, пушачите ще бъдат глобявани с 300 дилара, а собствниците на заведения с глоби от 5500 долара.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.07 2015 в 14:56

Слава Богу, това, което съм го изживял и което съм, никой не може да ми го отнеме, най-малкото пък някой платен трол, който се прехранва с плюене по форумите.
Наздраве, но внимавай, че май взе да те хваща! Да не стане като онази приказка: "Като се събудих, много се учудих - гащичките долу, дупенцето голо..."

05.07 2015 в 14:23

"предизвика ожесточена политическа дискусия, която явно е била скритата му цел "

Признавам, така беше, аз провокирах всичко (като изключим това, че някой друг почна с "реминисценциите" и фантазиите).

Аз обаче съм от очевидните тролове и на мен кълват само най-големите глупаци, най-вече тия, дето си измислят биография, напишат си я във форума и като си наслагат няколко плюса, си въобразяват, че са я живели.

Наздраве пак и до нови срещи ;)

05.07 2015 в 13:43

И така, да теглим чертата. От информация за забрана на пушенето около заведенията в Австралия, тролчето "зора" /нещо на прикрит комунизъм ми намирисва този псевдоним/ предизвика ожесточена политическа дискусия, която явно е била скритата му цел и така си заслужи надницата.
Ще добавя само една-две щрихи към образа си, който с такъв замах нарисува. Никога не съм имал връзка с Партията - в семейството ми по бащина и майчина линия няма нито един "партиец", нещо повече, дядо ми е репресиран от т.нар. "народна власт". Колкото до доносите, надявах се да схванеш иронията, но за това се изисква поне малко интелигентност.
Колкото до това, къде паркирам, не се безпокой. Живея в къща с два гаража и декар и половина двор в скъпите райони около София и това е постигнато от родителите ми и мен с труд, без да лижеме нечии задници. Наздраве!

05.07 2015 в 13:13

krokodil ей педераст червен! Майка ти съм ебал въшлива! Твоето "безплатно" сега още го плащаме! Да ти го туря в устата безделна шибана гноен соц плъх!

05.07 2015 в 12:51

" и ти бая отдавна помниш."

Отдавна помня и добре. За разлика от бая балкански тролове, които пишете небивалици, аз съм го живял вашия соц и съм много доволен, че вече го няма.

"в по-голяма помия от сегашната не сме живели."

Еми няма как да не е помия -- в партията на герб са децата на "младите" партийци от средата на 80-тте, слугинажа на тогавашния елит. За вас идеалът на хубав живот е "западът" както сте го виждали по филмите за Емил Боев ;)

"Пък и добре се оправях - донос срещу този, донос срещу онзи и бях затрупан с блага и привилегии, ха-ха-ха... "

За това не се съмнявам изобщо.

"аз съм кореняк софиянец, та не ми се е налагало да бутам рушвети"

В блока, който го вдигнаха на мястото на отчуждената ни къща беше пълно с "кореняк-софиянци" като ваша милост.

А мама и тати -- кой далечен роднина от Правец, кой по-близък роднина от Димитровград, кой от семейството на активни борци от Бяла Слатина, селяния до шия.

Затова не се научихте да строите с гаражи, а си паркирате на тротоара и до днес.

ПП Не знам как сте бутали рушвети във вашата среда, аз от малък старателно избягвам отношения с партийци.

Наздраве ;)

05.07 2015 в 12:44

Ха така, гледам, че се поразбудихте и цъкането се активизира. Давайте, че грантовете ще свършат. 25 млн. долара, ама и вие не сте малко!

05.07 2015 в 12:36

Като гледам, и ти бая отдавна помниш. Да, имаше много идиотщини, както вече казах в първия си коментар, и не го отричам по никакъв начин, но мисля, че в по-голяма помия от сегашната не сме живели. Колкото до мене, аз съм кореняк софиянец, та не ми се е налагало да бутам рушвети за жилище, като баща ти. Пък и добре се оправях /по твоята система/ - донос срещу този, донос срещу онзи и бях затрупан с блага и привилегии, ха-ха-ха...

05.07 2015 в 12:19

Май верно си бая одъртел, щото си забравил да добавиш некои важни детайли.

Кой знае защо, заплатите си ги дал по ведомостите от 1989-та, ама ценоразписът ти е от 1982-а.

В края на 70-тте заплатите рядко стигаха стотачка, а пенсиите бяха под 50. По PPP, както е модерно сред вас да смятате, нищо не беше евтино.

Пропуснал си, значи, трите петилетки на най-голямо благоденствие, имаше почти постоянна политика на "замразяване на доходите" и еднъж-дваж в годината "корекция на цените", пак кой знае що винаги нагоре.

Забравил си да добавиш, че за гарсониерата от 11,000 лева се чакаше 15-20 години, а за по-голям и/или без чакане се буташе на цяла сюрия наглеци - на офето за бележка, на партийния секретар за добра дума, в неколкото комисии в района да те "бутнат" напред в списъците и т.н. И аз съм позабравил детайлите, но имаше диапазон от врътки за клинчене на подкупи, от "крайно нуждаещи се", обикновено като тебе преселенци от село, та до "безперспективни семейства", за които имаше не гарсониери и балкониери, а най-вече КУР.

Пенсиите бяха под половината от заплатите -- бабите бяха с 39 и 51, барабар с вдовишките. Като платеха вноската за боксониерата, тока, водата и хляба с кисело мляко, не им оставаше много.

За кола на децата правеха безлихвен заем в полза на държавата като се родяха и на големи празници им показваха спестовната книжката - "като вземеш шофьорска книжка, ще ти дойде редът".

За празните магазини, реденето по опашки, списъците за всичко и връзки, връзки, връзки, дори не ми се разправя.

Добре, че е само реминисценция вече. А като реминисцираш, реминисцирай реално и без идеализации.

05.07 2015 в 12:04

Нали съм дърт, та забравих да добавя ток, вода, парно и бензин, които струваха нищожно в сравнение със сегашните им цени. Моля за извинение.

05.07 2015 в 11:57

До тролчетата

Малко реминисценции: Средна заплата - 250 лева, кутия "Марлборо" -1,20, кило месо - 3,60, кило сирене /овче/ - 3,20, кисело мляко - 0,23, хляб /бял, 1 кг./ - о,36, билет за градски транспорт - 0,06, образование - безплатно, здравеопазване - безплатно, апартамент /двустаен / 10 000 лв., пенсиониране - 55г. за жените и 60г. за мъжете, пенсии с които спокойно можеше да се живее.