Атака с дронове над руската Белгородска област е причинила разрушения

OFFNews 24 май 2023 в 12:09 3209 3

Белгородски район

Снимка БТА/АП

Атаките не се причинили жертви

Множество нападения с дронове са били регистрирани през нощта в руската Белгородска област, в която неотдавна нахлуха въоръжени групи от Украйна, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков в Телеграм, цитиран от Франс прес.

"Нощта не беше особено спокойна. Имаше много нападения с дронове. Противовъздушната отбрана се погрижи за голяма част от тях", уточни Гладков, като добави, че въпреки това атаките са нанесли щети на превозни средства, къщи и обществени сгради в региона, но без да причинят жертви. В района на Грайворон е бил засегнат газопровод. "Има малък пожар", според Гладков, който подчерта, че представители на властите са пристигнали и причините за инцидента се установяват.

Партизанска война на руска територия. Край Белгород падат хеликоптери, хората се евакуират

Девет цивилни граждани, ранени при нахлуването, все още са в болница, трима от тях - в реанимация, каза губернаторът. Повече от 550 цивилни, които са избягали от района на Грайворон заради боевете, в момента се намират в центрове за временно настаняване, добави той.

"Веднага щом силите за сигурност приключат с прочистването на територията и дадат одобрението си, се надявам, че ще можете да се върнете по домовете си. Вчера все още беше опасно", увери губернаторът своите избиратели.

ISW: Нападението в Белгородска област паникьоса руските пропагандисти

Вчера руската армия заяви, че е "смазала" с помощта на своите военновъздушни сили и артилерия групата, която нападна региона предишния ден - най-зрелищното нахлуване на руска територия от началото на конфликта.

Според руски официални лица в село Козинка, един от нападнатите райони, е загинал един цивилен, а една жена е починала от сърдечна недостатъчност по време на евакуацията. Отговорност за нападението поеха руски въоръжени групи, базирани в Украйна, които искат да свалят президента Владимир Путин, припомня АФП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

дядо Санко

24.05 2023 в 13:03

Ами каквото повикало, такове се обадило! Хайде да е на хаирлия!

2550

1

alfakentavur

24.05 2023 в 12:47

Да не се притесняват! Всичко върви по план. Това е специална военна операция за денацификация на СССРайха. Призовават се рашистките генерали да не му се подчиняват и да го славят от власт.

 
X

Да помогнем на украинските деца!