Арестуваха бившия шотландски премиер Никола Стърджън. Пуснаха я без обвинения (обновена)

OFFNews 11 юни 2023 в 17:25 4886 1

Никола Стърджън

Снимка Getty Images

Никола Стърджън

Арестуваха бившата министър-председателка на Шотландия Никола Стърджън във връзка с разследване за финансови измами, съобщи Би Би Си.

Обвиненията са за злоупотреба със средства на оглавяваната до скоро от 58-годишната Стърджън Шотландска национална партия.

Тя е била отведена в ареста като заподозряна и разпитана от детективи.

Говорител на Стърджън заяви, че тя съдейства на разследващите. "Никола последователно е заявявала, че ще сътрудничи на разследването, ако бъде помолена, и продължава да го прави", заяви говорителят, предаде Би Би Си.

На 5 юни нейният съпруг Питър Мърел, който е бивш кадър на ръководството на партията, също бе задържан и после освободен. 

Стърджън подаде оставката си от премиерския пост февруари 2023 г. след 8-годишно управление. 

По-късно днес Стърджън заяви, че е невинна, предаде Ройтерс. Тя бе пусната на свобода след разпита и не ѝ бяха повдигнати обвинения.

"Да попадна в ситуацията, в която попаднах днес, когато съм сигурна, че не съм извършила никакво престъпление, е едновременно шок и дълбоко огорчение. Знам без съмнение, че съм невинна", написа тя в "Туитър".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

1

Bad Horse

11.06 2023 в 18:24

Типично. Тези които искат да пре-разпределят благата "по-справедливо", са същите които прибират по някой друг милион и за себе си от средствата за преразпределяне. С остатъка издържат апарата който ги крепи на власт и купуват гласовете на глупаците и мързеливците.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки