Quantcast

Аnonymous спират интернета в целия свят на 31 март

ОFFNews Последна промяна на 17 февруари 2012 в 13:30 1812 5

anonymous-logo-1
anonymous-logo-1

Заплаха, че Аnonymous ще спрат интернета в целия свят на 31 март втрещи хиляди интернет потребители в последното денонощие. Все още няма сигурно потвърждение обаче дали зад това съобщение стои огромната хакерска групировка или случаен ентусиаст.

В него се казва, че на тази дата е планирана атака срещу 13-те DNS сървъра, които представляват основата на световната мрежа, пише  WebProNews като се позовава на човек , който се е представил за член на Anonymous. Той е публикувал текст, озаглавен "Операция Глобално Затъмнение"  и е описал какво ще се случи на 31 март. Когато тези сървъри не могат да отговорят на запитванията, потребителите не могат да отворят желаните страници и смятат, че интернетът "не работи". Протестът този път е насочен срещу "SOPA, Уолстрийт, безотговорните правителства и банкерите, които от егоизъм и чист садизъм са довели света до гладна смърт", се казва в изявление на групата. Сървърите на DNS са 13 и са разпръснати в различни точки по света, като представляват разклонения от множество сървъри с общ IP адрес. Системата се подсигурява от 259 сървъра с различни провайдъри, което прави хакерските атаки практически невъзможни. Последната координирана хакерска атака срещу DNS сървърите бе през 2007 г. Тогава бяха блокирани 2 от тях, но останалите поеха трафика. Сега хакерите уверяват, че разполагат с нов софтуер, който може на практика да парализира световната мрежа. Няма яснота доколко източникът на новината е достоверен. В Twitter вече има съобщения за хора, които са се представяли като членове на Anonymous без основание. Часове след съмнителната заплаха се появиха и опровержения на информацията, обясняващи защо не може да се "спре целият интернет". Един от разбивачите на митове е тук (на англйски език).

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.02 2012 в 14:35

Сам знаеш, че докато сте анонимни, всички ще ви слагат под общ знаменал с всички останали анонимни, били те лоши, добри, скриптърчета и т.н.

И медиите ще ги обявяват за Анонимните, защото вече разполагат с "названието", което да предизвика реакция у аудиторията :)

20.02 2012 в 03:09

Не вярваите че всичко което се публикува е от (истинските) anonymous

18.02 2012 в 09:09

Глупости на тЪркаленца с колеленца ... това не може да се случи никога .. не и в този живот ... :")

17.02 2012 в 16:39

Стара е инфраструктурата, дядо попе, ама и така ще издържи. Те на 5-ти ноември фейсбука щяха да спират... Много е лесно да се говори от името на анонимните, когато нямат официални представители :)

17.02 2012 в 14:55

Доколкото дедо поп разбира от интернет, му се натрапва мисълта, че DNS протоколът и свързаната с него инфраструктура МОЖЕХА да бъдат намислени по-добре. Ама да видим.