Американският бизнес против нови санкции срещу Русия

OFFNews 26 юни 2014 в 17:30 1000 7

Националната асоциация на производителите и Търговската камара на САЩ излязоха с изявление, в което се обявиха против едностранното налагане на нови санкции на Русия, съобщи РИА Новости.

Според тях санкциите са опасни за американските работници и може да доведат до загуба на работни места.

„Единственият резултат от тези санкции ще се състои във факта, че вратите на американския бизнес ще са затворени за чуждестранните пазари.“

Линда Демпси, заместник-председателят по международните въпроси в Националната асоциация на производителите, заяви че асоциацията не се обявява против самите санкции и разбира необходимостта да се вземат мерки за намаляване на напрежението в Украйна, но е на мнение, че едностранните мерки не вършат работата.

Ръководители на фирми са недоволни, защото Вашингтон разчита прекалено много на санкциите като инструмент на външната политика, а най-често частният бизнес понася последствията.

Представителите на големите американски фирми са купили рекламно пространство в някоолко големи издания, сред които New York Times, Wall Street Journal и Washington Post. Там те ще изразят позицията ти по отношение на налагането на нови санкции.

Това решение е следствие на подновената дискусия в Белия дом за необходимостта от увеличаване на натиска върху Москва, заради действията им по време на украинската криза.

Вашингтон и Брюксел координират плановете си за налагане на нови санкции срещу ключовите сектори на руската икономика - енергетика, финанси и военна индустрия.

Според дипломати "третият кръг" на санкциите е подготвен, но страните от ЕС не са сигурни в какъв случай биха ги наложили.

Мнението на големите американски фирми може да възпре САЩ от въвеждането на нови санкции преди Европейския съвет в петък да вземе решение по въпроса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови