САЩ налагат санкции на всички българи, които работят с "Южен поток"

OFFNews Последна промяна на 06 юни 2014 в 16:31 16342 62

Марси Рийс

САЩ заплаши да постави в черния си списък българските фирми, които работят съвместно със "Стройтрансгаз" (Русия) по изграждането на "Южен поток".

Американското посолство в България изрази силна загриженост във връзка с решението на България да възложи строежа на тръбата по проекта "Южен поток" на Русия ("Стройтрансгаз").

Това пишат от посолството на официалната си страница във Facebook. В позицията си дипломатическото представителство на САЩ посочва, че страната е добавила компанията "Стройтрансгаз" в списъка на фирмите със специално обозначение заради действията на Русия около кризата в Украйна.

САЩ "съветват" българските фирми да не работят със "Стройтрансгаз", защото могат също да попаднат в "черния списък" на страната.

Ето какво гласи цялата позиция на САЩ, публикувана на сайта на посолството им във Facebook:

"Стройтрансгаз и нейните клонове в Списъка на САЩ за налагане на санкции срещу определени лица, публикуван на 28 април т.г. Тези санкции забраняват всякакви бизнес отношения от страна на американски граждани със Стройтрансгаз и замразяват капиталите на тази компания в Съединените щати.

Санкциите са част от по-широките усилия от страна на международната общност да държи Русия отговорна за нарушаване на териториалната цялост и суверенитета на Украйна.

Ние сме дълбоко загрижени от скорошното решение на България да предостави изграждането на газопровода „Южен поток“ на Стройтрансгаз.

Моментът не е подходящ да се работи с Русия по обичайния начин.

Съветваме българските фирми да избягват да работят с фирми и лица, санкционирани от САЩ. Фирми или физически лица, които предоставят материална подкрепа на Стройстрансгаз, могат също да се окажат под ударите на санкции от страна на САЩ.

Важно е Съединените щати и ЕС да продължат да работят заедно, за да покажат ясно на Русия, че нейните действия в Украйна ще продължават да имат последствия."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.01 2015 в 00:35

САЩ има тепърва да духат супата и то за много дълго време. Съвети от провалилите се не приемаме. Няма да си надучим Добруджа щото американците (или който и да е друг) така са казали. Ако посмеят, ще се давят в собствената си кръв тия "българи" подписали се под това убийство на Добруджа! Научете се какво означава "Национален интерес" докато имате глави на раменете. След месец два ще е късно! ОБещавам ви!

30.12 2014 в 23:43

Да вкарат българите всички американски фирми, в забранен списък и с такива да се прекраття всички договори :)
Ама как да стане, когато САЩ си имат тъпи роби, дето и си ги бият и наказват дори. А робите вече вземат по-малки средни заплати, дори в сравнение с африкански страни, Китай, Индия и т.н,. :))))) Ама нали си имат платени PR-и.. Бягайте от България, това е US колония с тъпи роби за стригане

19.06 2014 в 01:56

Еми българския народ отдавна вече е в "черния списък" - най-бедния в Европа.

18.06 2014 в 23:39

Това е дискриминация в една правова и демократична европейска страна от наш приятел и партньор и май и шеф? Остава компаньонките да обявят бойкот на Джони Уокър, Балантайн и да не се усмихват на тексасците, които ще дупчат Добруджа за газ? И никва любов за мачовците, дупчещи житницата ни! :)

10.06 2014 в 12:11

И сега изведнъж ще се пръкнат един куп ЕТ-та на никому неизвестни хора или едни ЕООД-та на други ЕООД-та, регистрирани в разни данъчни райчета и т.н., които ще работят с ясното съзнание, че ще ги "баннат" от "мериканските форуми", но на тях няма да им пука за това.

09.06 2014 в 16:08

АКО НЕ СМЕ ПОД РОБСТВО НА РУСИЯ ТО СМЕ ПОД РОБСТВО НА САЩ
ЗАЩО ЛИ НАС НИКОЙ НЕ НИ ПИТА

08.06 2014 в 13:51

Да прибавят в списъка и шеврон.

08.06 2014 в 08:45

България е член на ЕС и НАТО - резултат от политика, която мнозинството е подкрепяла през последните години. Би следвало да съгласува действията си с икономическите си партньори, а не да възлага съмнителни поръчки в интерес на Газпром/Стройтрансгаз.

08.06 2014 в 01:21

та му дреме за спсъците им...
 
X