Адвокатът на Василев потвърди, че клиентът му се е предал

OFFNews 16 септември 2014 в 17:25 2723 1

Цветан Василев

Адвокатът на Цветан Василев потвърди, че клиентът му се е предал на властите в Сърбия. Константин Симеонов каза, че подобен вариант е бил обсъждан, но не е уточняван денят и времето, когато това трябва да стане.

„В момента е в подготовка за съдебно разглеждане на мярката му за неотклонение по европейската конвенция за екстрадиция”, каза за Нова адвокатът и уточни, че Василев се е предал в полицията в Сърбия заедно с местен адвокат в 12 часа българско време. 

Симеонов припомни, че Василев никога не се е укривал. Миналата седмица адвокатът оповести къде се намира Василев. 

Предстои процедура по екстрадиране, а преди нея сръбският съд трябва да се произнесе по законността на искането за арест от българските власти. Процедурата по европейската конвенция за екстрадиция е доста тромава и може да отнеме месеци. 

Единственото, което Цветан Василев очаква, е оздравяването на КТБ, обясни коментира адвокатът. Евентуален фалит на КТБ ще бъде с много сериозни последствия за икономиката, предупреди адвокатът. "Клиентът ми иска да направи всичко, за да се рестартира банката", допълни Симеонов.

"Избрах най-лесното решение" е казал Василев при влизането си в полицейското управление, съобщиха сръбски медии.

В същото време от прокуратурата продължават да не потвърждават официално, че Василев се е предал. "Не е потвърдено, че Цветан Василев се е предал в полицията в Сърбия, тъй като не е изпратено уведомление от сръбските власти", каза пред журналисти Иван Гешев, наблюдаващ прокурор по разследването срещу Василев. Когато бъде изпратен такъв документ, ще започне процедура по екстрадирането му в България, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови