Абдеслам не се е взривил в Париж, защото коланът му не сработил

OFFNews 26 януари 2017 в 18:28 6590 0

Единственият оцелял от атентатите в Париж през ноември 2015 г. - Салах Абдеслам, не се е разколебал да умре при атентата, а не се е взривил, защото коланът му, пълен с взривно вещество, не е сработил. 

Това съобщиха белгийски медии по данни от следствието, цитирани от кореспондент на БТА. 

Според следствието самият Абдеслам е признал това пред свой близък, при когото отседнал, преди да бъде открит в Брюксел. 

По време на разпитите Абдеслам обяви пред белгийските власти, че е трябвало да се самовзриви пред стадиона „Стад дьо Франс“ по време на атентатите в Париж на 13 ноември миналата година, но е размислил.

Абдеслам заявил, че се гордее с брат си Брахим, който се взриви при атентатите в парижко бистро. Наскоро белгийските медии цитираха писмо на терориста от затвора, в което пише, че няма от какво да се срамува. 

Белгийските медии представят и нови данни от компютър, използван от терористите преди атентатите в Брюксел. Според данните те са възнамерявали да вземат заложници, за да се опитат да освободят от затвора терористи, а първоначално са мислили в деня на атентатите в Париж да ударят и летището в Амстердам. Освен това те са обмисляли и удар по ядрен обект. 

Данните от компютъра показват, че те са гледали записи с водача на терористичната мрежа Ал Каида Осама бин Ладен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!