$35 млн. глоба за бизнесмен, подкупвал US флота (видео)

ОFFNews 16 януари 2015 в 13:56 11054 0

Малайзийски бизнесмен ще трябва да плати 35 млн. долара, след като се призна за виновен за даването на подкупи на служители от Военноморския флот на САЩ. 

Ленард Франсис (Leonard Glenn Francis) бе арестуван през 2013 година, управляващ базираната в Сингапур Glen Defense Marine Asia, по обвинение, че е раздал близо 20 млн. долара подкупи на американски военни, съобщи NBC.

Компанията “Glen Defense Marine Asia” е снабдявала американските кораби, когато правят междинен престой в пристанищата в Югоизточна Азия и Тихия океан, по-конкретно се е занимавала с доставките на храна, вода и гориво, с предоставянето на влекачи и дори със събирането на отпадните води и боклуците.

Часове по-рано в съда на Сан Диего, американският военноморски офицер кап. Даниел Дусек (Daniel Dusek) призна вината си за разкриването на военни тайни на подсъдимия Леонард Франсис в замяна на проститутки, пари и луксозни пътувания. Съдействал му е за многомилионни държавни поръчки за доставки на храни и провизии за американските бойни кораби.

Според съдебните регистри двегодишното разследването включва повече от 100 служители на правоприлагащите органи от осем държави. Шест бивши и настоящи служители на Военноморския флот на САЩ се признаха за виновни до момента, а флотът е издал административни актове срещу двама адмирали, включително шефът на морското разузнаване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови