19 от жертвите в Киев са били застреляни

OFFNews 19 февруари 2014 в 15:44 7422 21

Снимка Facebook

Сблъсъците в Украйна

19 от всички 25 жертви на сблъсъците в украинската столица Киев са починали от огнестрелни рани. Това заяви директорът на Главното управление за здравеопазване Алла Орешкович, цитирана от украинската информационна агенция УНИАН.

Смъртта на един човек е причинена от отравяне с газ, на две от жертвите – от сърдечен пристъп, на две – от прободни рани, като има случай и на блъснат с кола човек.

От загиналите 25 души 7 са полицаи, допълни Орешкович.

35 протестиращи се намират в болници в много тежко състояние. В тежко състояние са приети още 166 души, посочи тя.

Върховният комисар на ООН за правата на човека Нави Пилай призова за започване на независимо разследване на убийствата по време на сблъсъците в Украйна.

Пилай призова двете страни да спомогнат за намаляването на напрежението и да намерят мирен изход от кризата.

В същото време сблъсъците в Киев продължават. Демонстранти успяха да превземат сградата на консерваторията в Киев, където възнамеряват да установят медицински пункт.

Протестиращите обясниха, че сградата е „взета под наем“.

През изминалата нощ силите на реда успяха да изтласкат участниците в протеста от Октомврийския дворец, Националната академия на науките, Украинския дом и Дома на профсъюзите.

Продължават и сблъсъците в други части на Украйна.  В Тернопол протестиращите щурмуваха областната администрация и опожариха полицейската централа.

Демонстрантите в Бориспол, Киевска област, опитаха да блокират главния път на града и пътя за украинската столица. 300 младежи с маски и бейзболни бухалки започнаха да спират автобуси и таксита, като обявиха, че искат да спрат хулигани, които се опитват да стигнат до Киев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews