12 души убити при нападение в киносалон в САЩ (снимки)

OFFNews 20 юли 2012 в 13:38 2855 2

Най-малко 14 души са убити при стрелба в киносалон в САЩ. Снимка: БГНЕС
Най-малко 14 души са убити при стрелба в киносалон в САЩ. Снимка: БГНЕС

Въоръжен и маскиран мъж застреля 12 души и рани десетки други преди началото на премиерата на новия филм от поредицата за Батман в киносалон в американския град Денвър, съобщи Би Би Си.

Първоначално медията обяви за жертви на стрелеца 14 души. Има информация и за още поне 50 ранени. 

Атентаторът е носил противогаз и е открил огън в търговския център, където се намира киното, в предградието Орора, след което запалил димка или бомба със сълзотворен газ. 

На местопроизшествието са пристигнали десетки полицаи, районът е евакуиран, проверява се дали някъде не е поставено взривно устройство.

Полицията е задържала заподозрян за стрелбата близо до мястото на престъплението. Това е 24-годишният Джеймс Холмс. У него са открити пушка, пистолет и нож. В киното е намерен и още един пистолет. 
Пред органите на реда задържаният е заявил, че в дома си има експлозиви. 

По думите на очевидци, зрители отначало помислили, че случващото се в залата е част от спектакъла на екрана и не бързали да напуснат киносалона. ”Неочаквано обаче се чуха изстрели, после усетихме мирис на газ – разбрахме, че се случва нещо ужасно, няколко минути по-късно побегнахме”, разказват преживелите ужаса.

Свидетели твърдят, че са видели на земята мъртво бебе с огромна рана, която говори за убийство от упор. Първоначалната информация на Ей Би Си Нюз посочваше общо 10 жертви. Според "Денвър Пост" обаче убитите са поне 14.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!