142 обвинения за "Жокера" от Колорадо

31 юли 2012 в 12:02 2904 0

Джеймс Холмс. Снимка: ЕПА / БГНЕС
Джеймс Холмс. Снимка: ЕПА / БГНЕС

Прокуратурата в щата Колорадо повдигна 142 обвинения на убиецa от Колорадо Джеймс Холмс, предаде Си Ен Ен.

24 от обвиненията са за убийство, а 116 са за опит за убийство.

Едно от обвиненията срещу "Жокера" от Колорадо е, че е минирал апартамента си в града, така че ако го убият при евентуална престрелка, да загинат и служители на реда при опит да влязат в жилището му. 

И до днес американските власти нямат официална версия за мотивите на 24-годишния американец.

Ако бъде признат за виновен, Холмс може да получи смъртно наказание. Обвинението обаче все още не е решило дали да иска най-тежкото наказание.

В петък стана ясно, че преди нападението Холмс е изпратил тетрадка, пълна с подробности "как смята да убие хора" на психиатър в Университета в Колорадо.

Малко след това бе оповестено, че убиецът от Колорадо е боядисал косата си червена заради проститутка. Това стана ясно след разказ на червенокоса жрица на любовта, която заяви, че е правила секс с колорадския убиец в продължение на няколко дни, непосредствено преди психопатът да извърши стрелбата в Аурора.

Тя също разкри, че мъжът бил обсебен от косата й, което го принудило да боядиса своята в същия цвят.

"Обичаше да пипа косата ми. Казваше, че цветът е много хубав. Когато видях след стрелбата, че е боядисал своята в същия цвят, ме побиха тръпки", допълни още момичето.

Жертви на стрелбата в киното в град Аурора и техни роднини се появиха в Окръжния съд в Арапахо.

На 20 юли по време на нощна прожекция на последния филм от сагата за Батман ("Черният рицар:Възраждане") Холмс нахлу в киносалон на мол в денвърското предградие Орора, въоръжен с полуавтоматична карабина, пушка-помпа и два пистолета, хвърли две димки и откри безразборна стрелба.

При касапницата бяха убити 12 души и 58 бяха ранени, някои от които са с опасност за живота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови