11 от ранените в Колорадо са в критично състояние

21 юли 2012 в 09:56 1586 0

Стрелба в киносалон в Колорадо. Снимка: Е-79.com
Стрелба в киносалон в Колорадо. Снимка: Е-79.com

11 от десетките ранени при стрелбата в киносалон в щата Колорадо са в критично състояние, съобщи Reuters.

30 души остават в болница, съобщи началникът на полицията в Аурора Дан Оутс. 

При стрелбата в четвъртък срещу петък в киносалон в предградие на Денвър по време на премиерата на най-новата част от поредицата филми за Батман - "Черният рицар: Възраждането", бяха убити 12 души, а 58 бяха ранени.

Полицията задържа за нападението 24-годишния Джеймс Холмс. В апартамента му бяха открити заложени като капани взривни устройства.

Стрелецът е бил с боядисана в червено коса и се е представял за Жокера - отрицателният герой във филмите за Батман, обяви полицейски комисар от Ню Йорк, цитиран от Асошиейтед прес.

Според американската полиция нападателят е действал сам. Холмс е носел бронежилетка и противогаз, използвал е автомат, пушка двуцевка и пистолет "Глок".

Той хвърлил граната със сълзотворен газ, преди да открие стрелба в киносалона. Полицията все още не са разкрили мотива за престъплението. По данни на ФБР стрелбата не е свързана с някоя терористична група.

Холмс следвал неврология в университета в Колорадо, но бил на път да отпадне от обучението, съобщи университетът, цитиран от Reuters. Семейството му публикува послание, в което изрази съболезнования към семействата на жертвите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!