Вероятната дата на мача между Кличко и Пулев е 6 септември

OFFNews 18 юни 2014 в 09:11 4891 2

Вероятната дата на срещата между Владимир Кличко и Кубрат Пулев ще е 6 септември, съобщава американският сайт espn.go.com.

Вчера в централата на Международната боксова федерация (IBF) се проведе търг, който определи промоутърите на Кличко - K2 Promotions, да бъдат организатори на мача. Офертата на компанията беше 7 250 131 долара, докато агенцията, представляваща Кобрата – “Зауерланд Ивентс”, предложи 5 290 144 долара.

Боксовата федерация даде на K2 Promotions 90 дни, за да организират срещата, въпреки че е вероятно тя да се проведе на 6 септември в Хамбург, Германия, съобщава американското издание. За срещата е ангажирана зала "О2 World Arena". 

Кубрат Пулев ще получи близо $ 1,5 млн. от мача с Кличко, но част от средствата ще прибере клубът „Зауерланд".

Решението на IBF е хонорарът на боксьорите да се дели 80 на 20% в полза на Кличко.

Кличко ще опита да защити титлата си 17 път. Кобрата има зад гърба си 20 победи, като последната му среща беше на 5 април с Ивица Перкович.

Пулев стана претендент за титлата на IBF миналия август, след като би по точки Тони Томпсън. В последния месец Кличко обясняваше, че не иска да се бие с Пулев, а срещу шампиона на WBC Бърмейн Стивърн за обедини всички титли. След търга обаче със сигурност следващият му мач ще е с Пулев, като освен IBF титлата, украинецът най-вероятно ще заложи и другите си пояси, пише "7 дни спорт".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!