Тотото става спонсор на 'Левски'

НАП наложи запор върху банкови сметки на Лотарията

OFFNews 28 февруари 2020 в 19:01 8455 3

Българският спортен тотализатор става спонсор на "Левски", съобщава ClubZ. Държавният тoтализатор ще помага на клуба в много тежък момент, когато финансирането не е осигурено. Според източници, той ще осигурява на клуба над 1 милион лева ежемесечно. За целия български спорт тотото дава над 30 милиона лева годишно, обяви наскоро спортният министър Кралев.

По-рано през деня със заповед на министъра на спорта Красен Кралев беше подменено ръководството на тотото. В него влязоха двама бивши футболисти на "Левски" - Христо Йовов и Гошо Гинчев.

"Със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев са назначени нови членове на Управителния съвет на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“ (ДП БСТ) в следния състав: Любомир Стефанов Петров – изпълнителен директор, Людмила Костова Петкова, Христо Георгиев Йовов, Валентин Страхилов Точев, Гошо Петков Гинчев", гласи съобщението от по-рано днес.

Смяната на ръководството е заради резултати, уточни финансовият министър Владислав Горанов.

"Ако погледнем резултатите досега и предизвикателствата пред спортния тотализатор в бъдеще за организирането на лотарии, преценката на министъра на спорта, съгласувана с мен, е, че е необходима нова, свежа управленска мощ", каза Горанов.

В момента основен спонсор на "Левски" е свързаната с Божков "Национална лотария".  Днес тя обяви, че преустановява дейност.

“Уважаеми клиенти,

Във връзка с наложени запори от Национална агенция по приходите върху банкови сметки на “Национална лотария” АД, считано от 28.02.2020г. се преустановява приемането на депозити за участие в онлайн игрите на сайта 7777.bg. Наличните средства по игралната сметка на клиента могат да бъдат използвани за игра в онлайн игрите на сайта 7777.bg или да бъдат заявявани за изтегляне, чрез разплащателен метод “Easypay” при спазване на установеното в Общите условия за ползване на сайта 7777.bg”, съобщиха от лотарията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7800

3

Брок

28.02 2020 в 21:26

A на Бистришките Тигрове спонсор ще стане Софийска вода, да.

Е нема такава държава, да му отрежеш на Черепа главата и после да му спонсорираш отбора. Насрана държава...

6589

2

stanimir_13

28.02 2020 в 20:28

Ееее!? Що така? За някои може, за други-не!?

20699

1

Новак

28.02 2020 в 19:30

Т.е това е втория държавен отбор след Берое. Пловдивските Ботев и Локо ги пое държавата чрез стадионите. БДЖ да си взима софийската Локо, Лудогорец може да го поеме НЗОК по линия на фармацията, ЦСКА може да бъде поето от НАП и всичко да си дойде на мястото.
Това явно е старта на предизборната кампания на Тиквун.