София даде безвъзмездно зала "Триадица" на баскетболната федерация (снимки)

Деян Спасов 16 юли 2014 в 16:22 9400 0

Снимка Деян Спасов

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков подписва договора със Столичната община;

Столичната община предостави за безвъзмездно ползване за 10 години спортна зала "Триадица" на Българска федерация баскетбол (БФБ).

Договорът между общината и федерацията беше подписан днес в зала "Триадица" в столичния квартал "Гоце Делчев" от зам.-кмета по културата Тодор Чобанов и президента на БФБ Георги Глушков.

Подобна практика за сътрудничество между властите и спортна организация е единствена по рода си и се случва за първи път в София.

Инициативата е част от събитията, свързани с кандидатурата на София за европейска столица на спорта през 2017 година. 

"За Столична община ще е удоволствие да си партнира с национална спортна организация. Това ще бъде публично партньорство за работа и укрепване на спортната инфраструктура. Все повече деца трябва да се занимават със спорт. Те са най-важните и ще продължаваме да работим за тях. София остана само с още един конкурент при избора на Европейска столица на спорта през 2017г. С подобни партньорства съм сигурен, че ще успеем и за в бъдеще ще продължим да търсим ефективни решения и за други спортни обекти", обяви зам.-кметът Тодор Чобанов.

Георги Глушков от своя страна благодари от името на Българската федерация по баскетбол за доверието на Столичната община.

"Ще се опитаме да направим това, за което си мечтаем - зала "Триадица" да се превърне в център за хубави спортни събития. Ще поддържаме партньорството между двете страни. Вярвам, че кандидатурата на София за . ще успее и че тази подновена от следващата учебна година зала ще бъде винаги пълна", добави той (Глушков е първият баскетболист от Източна Европа, който е играл в НБА).  

След подписването на договора за сътрудничество се проведоха два кратки демонстративни мача между баскетболните отбори на "Столична ученическа спортна школа" - първо девойки, а след това и младежи.

На събитието присъстваха и баскетболната легенда Иван Ценов, както и Анатоли Илиев - общински съветник и секретар на инициативния комитет за кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 година.

Проектът Европейска столица на спорта се реализира по инициатива на Спортната асоциация на европейските столици и градове (ACES Europe) и Европейската Комисия и инициативите, представени в "Бялата книга на спорта" (точка 50). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови