След резила на Литекс: Красимир Балъков подаде оставка

OFFNews 10 юли 2015 в 14:34 4304 1

Старши треньорът на Литекс, Красимир Балъков, подаде оставка, след като снощи ловчанлии отпаднаха още в първия квалификационен кръг на Лига Европа, записвайки шокиращо равенство у дома 2-2 срещу латвийския Йелгава.

Първата среща между Литекс и Йелгава завърши 1-1 в Латвия и така "оранжевите" отпадат, заради по-малко отбелязани голове на чужд терен.

По-късно днес ръководство на клуба от Ловеч ще излезе с официално становище за оставката на наставника, който от своя страна обяви причината за оттеглянето си:

"Снощи до късно анализирахме. Тази сутрин взех едно решение за себе си, което не мога да не взема. Отпаднахме още в първи квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Лично си подавам оставката. Отпадането от надпреварата е единствената причина да я подам. Не беше лесно да взема това решение, но в края на краищата понякога фактите са по-важни от всичко останало", каза легендарният халф от Световното в САЩ през 1994 г.

Според него голяма роля за развоя на мачовете са изиграли главните съдии в двете срещи:

"Най-голямата вина за отпадането на Литекс е в съдийството. Без да се оправдавам, защото не съм човек, който се оправдава, но фактът, че от трите гола, които ни вкара Йелгава, два са следствие на абсолютни грешки на съдиите, а капакът беше вторият гол, който получихме снощи от явна засада."

"Просто нямам думи. Казах на футболистите, че подаването на оставката ми няма нищо общо с тях. Те направиха голяма крачка в своето развитие. Не сме играли с някой изключително опитен тим. Ние градихме млад отбор. Залагахме на млади играчи от школата и тази година решихме да привлечем двама-трима по-опитни.

За съжаление играчите дойдоха доста късно и не можахме да ги използваме пълноценно. Състезателите дадоха всичко от себе си. Решаваща за психологията на мача беше ситуацията с втория гол на Йелгава. Говорих с ръководството и цяла нощ мислих. Гледах мачовете, но пред факта, че отпаднахме и боговете мълчат. Смятам, че е правилно да си подам оставката", заяви още Балъков, цитиран от БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови