Резерви носят победа на Англия

Варди и Стъридж герои при обрата срещу Уелс

OFFNEWS 16 юни 2016 в 17:54 3397 1

Англия победи с 2:1 Уелс в 102-ия сблъсък помежду си в двубой от група В на Евро 2016. Макар и да са играли толкова много пъти помежду, двубоят в Ланс беше първи за двата тима от Острова на голямо първенство. Звездата на Уелс Гарет Бейл даде аванс на "драконите" в 42-ата минута, а влезлият като резерва ас на Лестър Джейми Варди върна равенството в 56-ата. Във втората минута на добавеното време друг играч, започнал от резервната скамейка - Даниел Стъридж, донесе победата на "трите" лъва.


В другия мач от групата в сряда Словакия победи Русия с 2:1. Така на върха в класирането след изиграването на първите две срещи застана Англия с 4 точки, следвана от Словакия и Уелс с по 3, а на дъното е Русия с 1.

В последния си мач със Словакия Англия има нужда само от точка, за да продължи напред. Уелс пък ще има по-трудна задача срещу Русия, но шансовете на Бейл и компания остават добри.

Като цяло англичаните бяха по-активният отбор през целия мач, но през първото полувреме въпреки многото възможности, не успяха да отбележат. Изненадващо Уелс откри три минути преди почивката, когато Гарет Бейл се разписа директно от пряк свободен удар.


На почивката селекционерът на Англия Рой Ходжсън направи двойна смяна - в игра се появиха Джейми Варди и Даниел Стъридж, които замениха Хари Кейн и Рахим Стърлинг. Това даде резултат и в 56-ата минута голмайсторът на Лестър изравни след удар отблизо. Играчите на Уелс искаха да бъде отсъдена засада, но топката бе върната към Варди от Ашли Уилямс и попадението правилно бе зачетено.

Мачът продължи да се играе пред вратата на Уелс и така се стигна до втората минута на добавеното време, когато другата резерва на Ходжсън Стъридж донесе първата победа за англичаните на това европейско. Така съдбата върна на "трите лъва" това, което им отне срещу Русия в Марсилия, когато Березуцкий вкара за 1:1.

Англия - Уелс 2:1

0:1 - Бейл (42)
1:1 - Варди (56)
2:1 - Стъридж (90+2)

Англия: Харт; Уокър, Кейхил, Смолинг (46-Стъридж), Роуз; Али, Дайър, Рууни, Лалана, Стърлинг, Кейн (46-Варди).

Уелс: Хенеси; Гънтър, Честър, Уилямс, Тейлър; Дейвис, Ледли (67-Едуардс), Рамзи, Алън; Робсън-Кану (72-Уилямс), Бейл.

Жълти картони: Дейвис (У)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!