Новият най-бърз автогол в историята на световните финали (видео)

Деян Спасов 16 юни 2014 в 13:03 5093 0

Защитникът на Босна и Херцеговина Сеад Колашинац реализира най-ранния автогол в историята на световните първенства по футбол при загубата на страната си с 1:2 от Аржентина.

Точно 2:08 минути бяха нужни на 20-годишния Сеад Колашинац да отклони топката в собствената си врата в завършилия 1:2 мач от група "F" на Мондиал 2014 в Бразилия.

Така бранителят на германския Шалке 04 подобри негативния рекорд на Карлос Гамара от Парагвай, който си отбеляза автогол в 2:46 минута при загубата на Парагвай от Англия с 0:1 в мач от група "B" на Световното първенство в Германия през 2006 година.

Освен рекордния автогол на Колашинац мачът между Босна и Херцеговина и Аржентина, игран на митичния бразилски стадион "Маракана", ще бъде запомнен и с впечатляващия втори гол за южноамериканците 30 минути преди края на двубоя. Той бе дело на Лионел Меси. Капитанът на "гаучосите" започна индивидуална акция от центъра на терена, направи двойно подаване с Гонсало Игуаин, премина през няколко футболисти и отбеляза гол след премерен удар в долния десен ъгъл на вратаря.

Като изключим този моментен проблясък на Меси звездите в състава на Аржентина определено не впечатлиха и по никакъв начин не стреснаха футболистите на Босна и Херцеговина, които оставиха доста добри впечатления с играта си и с малко повече късмет можеше да измъкнат далеч по-добър резултат от двубоя. Голът за символичните гости отбеляза влезлият като резерва Ведад Ибишевич в 84-ата минута на мача след като излезе очи в очи със стража на Аржентина Серхио Ромеро и хладнокръвно го преодоля.



Аржентина - Босна и Херцеговина 2:1
1:0 Колашинац (3) авт.
2:0 Меси (65)
2:1 Ибишевич (85)

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови