Новата спортна зала в Русе отваря врати на 23 юли

OFFNews 16 април 2015 в 15:09 3131 2

Снимка БГНЕС

Новата спортна зала Арена Русе ще бъде открита на 23 юли. Това съобщи на специална пресконференция днес кметът на града Пламен Стоилов.

Откриването на залата ще стане с грандиозен концерт на Лили Иванова. Билетите за него ще се продават от утре в мрежата на Ивентим.

Арена Русе ще разполага с 5100 комфортни седалки, 100 от които "премиум", като при концерти теренът ще побира 1300 седящи или 3000 правостоящи места. Ще има 6 ВИП ложи с по 12 места всяка, 1 президентска ложа с 43 места и 3 помещения към нея.

Преди Коледа, на 20 декември в залата пристига и Горан Брегович с неговия "Оркестър за сватби и погребения". Билетите за него също ще ще продават от утре.

Почти са разпродадени вече и билетите за "Lord Of The Dance" на 4 октомври в Арена Русе. В началото на май ще е ясна и програмата на спортния календар.

"Новата зала ще бъде изключително мощен стимул за икономиката на града, и заедно с другите инфраструктурни проекти, които предстои да бъдат завършени, ще дадат една водеща позиция на Русе", заяви Стоилов .

Това е и най-голямата инвестиция в града за последните години. Изграждането на спортното съоръжение, което ще отвори и нови работни места, се изчислява на 55 млн. лв.

Очаква се за откриването в Русе да бъде и министър-председателят Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!