Quantcast

Мини европейско по футбол за хлапета в столицата

OFFNews Последна промяна на 01 юни 2016 в 07:07 2864 0

“Grassroots Мини европейско първенство по футбол’ 2016” ще се проведе днес и утре в София. Идеята на футболния турнир е да популяризира предстоящото Европейско първенство и да стимулира най-малките спортисти по повод 1-ви юни – Ден на детето.

Организатори са Столичната община и Български Футболен Съюз /БФС/. Турнирът има за цел да популяризира европейски ценности, история и традиции свързани с най-популярния спорт – футбол, както и да създаде условия за равнопоставено включване на момичета и момчета, солидарност, толерантност и справедливост в спортната надпревара.

Паралелно с Мини европейското първенство по футбол ще се проведе и Фестивал за момичета I – IV клас по Програмата „Live your goals” към ФИФА, включващ забавни игри и открити тренировки.

“Grassroots Мини европейско първенство по футбол’ 2016” ще протече по програмата на Европейското първенство в Франция в пълния си формат - с участието на 24 отбора, над 450 деца - момичета и момчета 3-4 клас от 24 столични училища, и при провеждане на 51 футболни срещи.

Събитието ще се проведе на 4 изградени игрища за мини футбол на Националния стадион „Васил Левски”. Официалното откриване е днес в 11,30 часа. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !