Катастрофа върна пилот от Формула 1 20 г. назад във времето

OFFNews 05 март 2015 в 15:14 20091 5

Пилотът на "Макларън" Фернандо Алонсо мислел, че е карал картинг и че годината е 1995-а в момента, в който е дошъл в съзнание след катастрофата си в Барселона на 22 февруари тази година, пише испанският всекидневник "Ел Паис".

След събуждането си испанецът трябвало да отговори на стандартни за подобни случаи въпроси - кой е, с какво се занимава и какво иска да постигне. "Аз съм Фернандо, карам картинг и искам да стана пилот във Формула 1", заявил той.

Според информацията Алонсо е имал нужда от една седмица, за да възстанови напълно спомените си от последните 20 години.

Пилотът на МакЛарън бе приет в болница, след като претърпя катастрофа по време на сутрешна сесия на предсезонните тестовете в Барселона на 22 февруари.

Испанецът удари бариера между завои номер 3 и 4, като линейка светкавично откара пилота в медицинския център на пистата. Оттам Алонсо бе трансфериран с хеликоптер в една от близките болници, за щастие - в съзнание и без сериозни наранявания.

Доктор Рафаел Блеса, който ръководи отделението по неврология в болница "Сант Пау" в Барселона, обясни, че са направени редица изследвания. Резултатите показали, че Алонсо няма травми по главата.


Двукратният световен шампион вече е възстановен и изписан и може да се състезава. Той обаче ще пропусне първия старт за сезона - на 15 март в Мелбърн. От "Макларън" обявиха, че това се прави от съображения за сигурност.

Очакванията са Алонсо да участва в Гран при на Малайзия на пистата "Сепанг" в края на месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews