Григор Димитров загуби от 6-ия в света на турнира в Мадрид

Деян Спасов 08 май 2014 в 17:11 4640 1

Ракета №1 на България Григор Димитров загуби от 6-ия в света Томаш Бердих след 6:3, 3:6 и 2:6 в мач от третия кръг на турнира в Мадрид от сериите "Мастърс 1000".

В началото на първия сет двамата си размениха по един общо взето лесно спечелен гейм. В четвъртата част българинът получи две възможности за пробив. Възползвайки се от втората реализира ранен пробив в мача, след което без проблем при свое подаване увеличи преднината си на 4:1. Двамата тенисисти отново си размениха по един гейм за 5:2. Бердих намали изоставането си, но в следващия гейм Григор Димитров затвори сета при резултат 6:3.

Сервисът на първата българска ракета продължи да е на много високо ниво и основно благодарение на него нашенецът взе първия си гейм от втория сет и изравни - 1:1. Без пробиви във втората част, Бердих отново взе подаването си и поведе с 2:3. Вече се усещаха и проблеми в сервиса на Димитров. В много успорван шести гейм чехът получи два брейкбола, но те бяха бързо неутрализирани от Григор. При третата си възможност да пробие обаче Бердих успя - 2:4.

След пробива българинът се мобилизира и измъчи максимално 6-ия в света в сервис гейма му, но за жалост изпусна шансовете си и отново отстъпи за 2:5. Въпреки това нашенецът намали на 3:5 и остана в сета. Бердих обаче без особени затруднения отново спечели подаването си и спечели частта с 3:6

Третият сет започна неприятно за Григор, който веднага допусна пробив - 0:1. В следващия гейм хасковлията демонстрира добра игра и отново затрудни Бердих в сервис гейма му, но за пореден път чехът издържа на напрежението и поведе с 0:2. Сериозен спад в играта на първата българска ракета позволи на Томаш Бердих отново да пробие - 0:3. Олимпийският шампион от Атина 2004г. явно напипа точния стил на игра и фиксира резултат - 0:4.

Димитров намали за 1:4, но изглеждаше с малки шансове да спечели двубоя. Тенисистите си размениха по един гейм. При първия си мачбол Бердих безпроблемно затвори сета и мача при общ резултат - 6:3, 3:6, 2:6.

В четвъртфиналите чехът ще се изправи срещу победителят от мача Надал - Ниеминен.

Срещата на корт „Аранча Санчес Викарио” започна малко след 15 ч. българско време.

Досега двамата тенисисти бяха играли един срещу друг два пъти и българинът бе спечелил и двете срещи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!