Григор Димитров с летящ старт в Мадрид

OFFNews 06 май 2014 в 10:52 3328 1

Григор Димитров започна отлично участието си на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид. На старта на тазгодишното издание българинът се наложи с 6:2, 6:4 над представителя на домакините Пабло Карено Буста. 

По време на снощния мач Димитров беше облечен в черно. Някои разтълкуваха това като жест към паметта на починалата британска тенисистка Елена Балтача. В началото на вечерната серия от мачове част от играчите в турнира се събраха на корта за кратка възпоминателна церемония в памет на Балтача.

Срещата между двамата продължи малко повече от час и премина изцяло под контрола на Димитров. За първата ни ракета това бе победа №21 на АТР тура от началото на сезона, както и втора без загубен сет от две срещи с испанеца.

Двубоят между Димитров и Карено Буста започна изненадващо с пробив за испанеца след слаб гейм на българина, в който първият сервис на практика липсваше, но след това нашенецът бързо навлезе в ритъм.

Григор започна да доминира в почти всяко разиграване, неспирните му атаки често завършваха с уинър, а Карено Буста така и не успяваше да намери отговор на отличната игра на опонента си. Резултатът от всичко това бе четири поредни гейма за Гришо след загубеното подаване в самото начало на мача, а при 5-2 дойде ред на нов пробив и сет аванс за Димитров.

Във втората част Григор се представяше изключително силно в своите геймове, но Карено Буста стабилизира играта си и успяваше да печели подаванията си, задържайки се в резултата. Всичко за испанеца приключи при резултат 5-4, когато Димитров стигна до първата си точка за пробив, която в случая означаваше и мачбол. Гришо се възползва от нея и след малко повече от час игра победи.

Гришо има да защитава 90 точки от достигането си до трети кръг, а класирането за втори му носи 45. През миналия сезон в тази фаза на турнира Димитров срещна тогавашния №1 Новак Джокович и записа една от най-големите победи в кариерата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови