Григор Димитров с историческо класиране на 1/4 финал на Уимбълдън

Ивайло Анев 30 юни 2014 в 21:48 11151 0

Поредно страхотно постижение записа най-добрият български тенисист Григор Димитров, който отново се отчете с рекордно постижение. Хасковлията се превърна в първия български състезател, достигал до четвъртфинал на Уимбълдън.

Гришо победи Леонардо Майер с 6:4, 7:6 (6), 6:2 в четвъртия кръг на Уимбълдън. Димитров продължава напълно заслужено, след чист успех, а в следващия етап ще се изправи срещу шампиона Анди Мъри.

Димитров започна много добре мача, пласира два аса и спечели първия гейм на нула, но Майер, макар и трудно се измъкна във втория - 1:1. Григор Димитров поведе с 2:0 след втори гейм на нула. Аржентинецът също взима сервис-гейма си 2:2. В момента резултатът е 4:4, след като Димитров спечели сервис геймовете си, а Майер изравни.

Австралиецът постави под напрежение Григор Димитров за 40:30, но българинът се справи, спаси брейк-бол, за да спечели гейма – 5:4.

Българският тенисист успя да запише пробив в ключовия момент на първия сет. Григор поведе с 30:15, а при втората възможност за пробив, хасковлията се възползва от грешка на Майер за 6:4.

23-годишният хасковлия започна и втория сет с гейм на нула - 1:0. 1-1 Григор поведе с 30:15, но аржентинецът не трепна и спечели следващите три точки, за да изравни резултата в геймовете. Григор демонстрира чудесно настроение на корта и много добър усет към топката, показа зашеметяващо изпълнение през крака за 30:0, за да заслужи и аплодисментите на публиката – 2:1.  

Майер изравни - 2:2. Григор е убедителен за 3:2, но Майер отново връща равенството 3:3. Аржентинецът взе цели две точки на Гришо за 30:30, но те се оказаха и последни за него в гейма след серия мощни сервиси на българина - 4:3. Григор беше много близо до пробив, който до голяма степен щеше да реши сета в негова полза, но Майер изравни за 4:4. Последвалият сервис-гейм на Григор отново е успешен – 5:4.  Аржентинецът успя за пореден път да изравни - 5:5. 

Димитров отново излиза напред в резултата след два аса - 6:5. 

Мачът е прекъснат заради дъжд.

Майер изравни, сетът влезе в тайбрек.

Григор спечели тайбрека и вече води с 2:0 сета срещу аржентинеца.

0-1 Бърз гейм за Леонардо Майер, който печели подаването си на 15. Аржентинецът успя да стигне до 40:40, но Гришо спечели следващите две разигравания изравни резултата - 1-1. Майер продължава да сервира на ниво и спокойно печели сервис гейма си 2-1. След много дълъг гейм и пет дюса Гришо изравнява резултата - 2-2.

3-2 Пробив! Гришо нанася своя удар в петия гейм. Той поведе с 40:15 и се възползва още от първата си възможност, пробивайки съперника си за втори път в мача. 4-2 Димитров затвърждава пробива си на нула.

5-2 Пробив! Майер поведе с 40:15, но след това Григор спечели следващите четири точки, осъществявайки втори пробив в сета и вече е само на гейм от четвъртфиналите на Уимбълдън.

Победа за Григор Димитров!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews