Григор Димитров по-продаван спортист от Меси и Джокович

OFFNews 20 май 2014 в 12:36 7639 2

Григор Димитров

Снимка Grigor-Dimitrov.com

Григор Димитров

"Млад, талантлив и добре изглеждащ – Григор Димитров има всичко, за да блести задълго на небосклона сред звездите на популярния спорт и да се превърне в мечтано рекламно лице за всяка търговска марка". Така започва представянето на най-силният български тенисист в класацията на престижното британско списание SportsPro и Eurosport за най-добре продавани спортисти за 2014 г.

Григор Димитров е поставен на пето място сред 50-те избрани, а преди него са единствено световните звезди Люис Хамилтън (№1), Кристиано Роналдо (№4), Робърт Грифин (№3) и Вират Коли (№2).

Според класацията Димитров е по-продаван от тенис звездите Анди Мъри (№21) и Новак Джокович (№15). Лионел Меси също изостава доста от нашето момче - аржентинската звезда на Барселона е поставена под номер 11. Непосредствено след Димитров се нарежда носителят на световни и олимпийски рекорди, лекоатлетът Юсейн Болт (№6).

"Точно сега той е на ръба да влезе в Топ 10, но не след дълго той може и да съперничи на най-големите имена в мъжкия тенис.

Въпреки че титлите му от Акапулко и Букурещ от тази година са едва втората и третата в кариерата му, е ясно, че Димитров вече е има класа на поведението си и е достатъчно харесван.

Жестът му в Маями – да прекъсне мача си, за да помогне на едно от момичетата, което подава топките на корта, му спечели благоволение сред феновете му и беше здравословна доза PR, а приятният му за гледане добър стил на игра е сравняван с този на Роджър Федерер, чиято нова агенция Team8 привлече Димитров като първия й клиент", пише още в представянето на българина.

Класацията включва 37 мъже и 13 жени спортисти от целия свят.

Топ 50 на най-продаваните спортисти в света можете да видите на този линк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!