Григор Димитров играе днес на финал в Лондон

OFFNews 15 юни 2014 в 08:51 5016 1

Григор Димитров

Григор Димитров ще играе днес на първия си финал на турнир на трева при професионалистите в Лондон. Той се изправя срещу испанеца Фелисиано Лопес.

Двамата ще излязат на централния корт в лондонския клуб днес от 16.00 часа. 

Гришо стигна петия си финал при професионалистите, след като в полуфиналите надигра шампиона от Australian Open и поставен под номер 1 в "Куинс" Станислас Вавринка.

"Чувството е страхотно. Винаги съм искал да играя финал в "Куинс". Да изляза на този корт в неделя означава много за мен. Не знам защо имам толкова голяма привързаност към този турнир.

По някаква причина за мен той винаги е бил един от най-големите. Няма нищо по-добро от това да си на финал. Ще дам всичко от себе си, за да спечеля титлата", коментира Димитров след мача.

Испанецът Лопес пък спечели трудна в мач срещу чешкия ветеран Радек Щепанек. 32-годишният испанец ще играе за десети път на финал в турнир на АТП.

Димитров и Лопес са се срещали до момента само веднъж - именно в "Куинс" през 2010 г., когато испанецът победи.

"Григор е един от младите и многообещаващи тенисисти, а вече е един от най-добрите на тура. Вече победи Стан и ще ми бъде много трудно. Той ще играе с голямо самочувствие, но същото се отнася и за мен, тъй като през тази седмица спечелих няколко завързани мача", обяви Лопес, когато стана ясно, че ще играе срещу Гришо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови