ФИФА дава над $1 милион на БФС за нова спортна база

OFFNews 23 април 2015 в 12:38 3229 0

Снимка: http://www.fifa.com

ФИФА одобри кандидатурата на БФС по програмата „Гол“ и ще подпомогне финансово с 1,1 милиона долара строящата се спортна база на родната централа в Бояна.

Писмото, подписано лично от Сеп Блатер, дойде в София тази седмица, информира вестник „24 часа“.

Това е трети успех на БФС по програмата за няколко години, като първият "Гол“ подпомогна родната централа с близо 400 000 долара, спечелени за ремонта на сградата на ул. „Цар Иван Асен II“. Още половин милион долара дойдоха като „Гол 2“ за тренировъчния комплекс на националния тим в Правец.

Предстои изграждането на 3 игрища с осветление в Бояна, като едното е с изкуствена настилка. Почти готов е възстановителният център, както и хотелската част, която може да поеме престой и изхранване на два тима едновременно. В новата база ще има и мултифункционална спортна зала, където може да тренират по няколко отбора.

Планира се футболните терени също да бъдат възможни за тренировки от клубни състави, но срещу заплащане. Комплексът ще стане дом на всички национални формации за мъже, жени, юноши и девойки, както и на „административния тим“ на футболния съюз.

БФС ще покани Сеп Блатер и Мишел Платини за откриването на новата база в Бояна. Очаква се събитието да се случи преди края на 2015-а година Дотогава предстои и изборен конгрес на ФИФА за нов председател, но Платини ще е със сигурност №1 в европейската централа. Французинът бе преизбран преди месец на конгреса на УЕФА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови