Драма на "Лазур" - Черно море обърна Левски и взе Купата на България

OFFNews 30 май 2015 в 22:47 9415 18

Черно море спечели Купата на България във финален мач с Левски след драма в продълженията на бургаския стадион "Лазур".

До 90-тата минута столичани водиха с 1:0 , но Бакари се оказа герой за Черно море и изравни няколко минути преди съдията да свири край на мача.

В края на продълженията, в 119-тата минута, Черно море отбелязаха победното побадение и обърнаха двубоя.  

Мачът бе наблюдаван от 12 000 левскари и 4000 фенове на Черно море, като стадион "Лазур" се пукаше по шевовете от дошли да подкрепят любимия си отбор фенове. 

Съдия на мача беше Ивайло Стоянов, който още в началото на двубоя спести червен картон на сините, а съдийски пропуски имаше много. 

Темпото в началото бе по-скоро опознавателно за двата отбора. Левски и Черно море разчитаха на контраатаки, като и двата отбора до 20-тата минута имаха своите шансове. 

Защитата на Левски бе принудена да действа грубо в първата част на двубоя, за да запази вратата си суха и това коства два жълти картона. Санкционирани бяха Борислав Стойчев и Белаид. 

В 28-мата минута заради контузия Белаид бе принудително сменен от Емил Нино. 

10 минути по-късно започна и кошмарът за Черно море - защитникът Стенио си спечели втори жълт картон и респективно бе изгонен, като морския тим остана с 10 души. 

Втората част на двубоя бе белязана от феновете на Левски, които забавиха началото на мача след почивката заради димки и факли от трибуните.

В 72-рата минута Аниете зарадва хилядите фенове на Левски, след като испанецът технично преодоля черноморецът Паланков и прати топката зад голлиния.

В самия край на двубоя Веселин Минев от Левски си спечели абсурден червен картон. 

Със спечелването на Купата на България Черно море си заслужи място в квалификациите на Лига Европа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!