Допинг скандал въвлече 26 италиански лекоатлети

OFFNews 03 декември 2015 в 16:10 3889 1

Италианецът Даниеле Греко ликува след победата си във финала на троен скок от Европейското в зала в Гьотеборг, Швеция през март 2013 г. Снимка: Jonathan Nackstrand/AFP

Италианската антидопингова агенция поиска 2-годишни наказания за 26 италиански лекоатлети, заради нарушаване на антидопинговите правила, съобщи BBC.

Спортистите са обвинени, че умишлено не са се явили на контролни тестове или са пропуснали задължителни проверки.

В скандала са въвлечени имената на европейския шампион по троен скок от първенството в зала през 2013 г. Даниеле Греко, на европейския шампион на троен скок от 2012 и бронзов медалист от Олимпиадата в Лондон през същата година Фабрицио Донато, на европейския първенец на скок дължина от 2006 и световен вицешампион от 2007 година Андрю Хау, на действащия европейски шампион в маратона Даниеле Меучи, на бившия състезател на овчарски скок Джузепе Джибилиско, световен първенец през 2003 и бронзов медалист от Олимпиадата в Пекин 2004, бившата европейска шампионка в маратона Ана Инченти, както и на спринтьора Симоне Колио, съпруг на българската лекоатлетка Ивет Лалова.

Обвиненията бяха повдигнати срещу лекоатлетите след разследване на Прокуратурата в Тренто. Още 39 италиански състезатели са разследвани по случая.

Това е пореден допинг скандал, който "разтриса" световната лека атлетика. По-рано тази есен лекоатлети в Русия и в Кения бяха уличени в използване на допинг. В момента всички руски състезатели са лишени от права за участие в международни турнири. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!