Путин разпореди разследване на допинг скандала

OFFNews 12 ноември 2015 в 07:36 2977 2

Снимка AP

Президентът Путин и руския министър на спорта Виталий Мутко

Руският президент Владимир Путин е разпоредил разследване по обвиненията, че всички руски атлети са били част от държавна допинг програма.

На 9 ноември Световната антидопингова агенция (WADA) повдигна обвинения за употреба на допинг и заплахи срещу Руската федерация по лека атлетика и поиска отстраняването на всички лекоатлети на страната от спортни мероприятия. Президентът на IAAF Себастиян Коу задейства процедура по замразяване на руското членство в леката атлетика.

WADA обвини Русия, че провежда "държавна" допинг програма. Нейният доклад препоръча на петима атлети и на петима треньори да бъде наложена доживотна забрана за участие в спорта. Това означавало пълна забрана за участие на Русия в този спорт.

Вчера Путин говори по темата за пръв път след повдигането на обвиненията. Той заяви, че иска "професионално сътрудничество" с антидопинговата агенция. "Битката трябва да започне. Спортното състезание е интересно, само когато е честно", заяви той.

По-рано руският спортен министър Виталий Мутко заяви, че британската антидопингова система има "нулева стойност" и е дори "по-лоша" от руската, отбелязва Би Би Си. Това обвинение беше отхвърлено от Департамента по култура, медии и спорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!