Quantcast

Путин разпореди разследване на допинг скандала

OFFNews Последна промяна на 12 ноември 2015 в 07:36 2216 2

Снимка AP

Руският президент Владимир Путин е разпоредил разследване по обвиненията, че всички руски атлети са били част от държавна допинг програма.

На 9 ноември Световната антидопингова агенция (WADA) повдигна обвинения за употреба на допинг и заплахи срещу Руската федерация по лека атлетика и поиска отстраняването на всички лекоатлети на страната от спортни мероприятия. Президентът на IAAF Себастиян Коу задейства процедура по замразяване на руското членство в леката атлетика.

WADA обвини Русия, че провежда "държавна" допинг програма. Нейният доклад препоръча на петима атлети и на петима треньори да бъде наложена доживотна забрана за участие в спорта. Това означавало пълна забрана за участие на Русия в този спорт.

Вчера Путин говори по темата за пръв път след повдигането на обвиненията. Той заяви, че иска "професионално сътрудничество" с антидопинговата агенция. "Битката трябва да започне. Спортното състезание е интересно, само когато е честно", заяви той.

По-рано руският спортен министър Виталий Мутко заяви, че британската антидопингова система има "нулева стойност" и е дори "по-лоша" от руската, отбелязва Би Би Си. Това обвинение беше отхвърлено от Департамента по култура, медии и спорт.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.11 2015 в 08:40

Бащицата разпоредил. Вече и у нас. Скоро и в Турция.

12.11 2015 в 08:23

Човек остава с чувството, че в тази държава, ако лично Вождът им не си мръдне пръста всичко ще си стои замръзнало. Образец на класически авторитаризъм. Не е лошо да се включи в училищните програми за изучаване на архаично устроени общества, скочили от феодализъм в разни форми на тоталитаризъм.