Бивш треньор на Кличко: Пълнеше гащите преди всеки мач

Ивайло Анев 21 април 2015 в 10:42 3224 5

Снимка Bild

Владимир Кличко с бившия си треньор Андрей Сливински.

Боксовата легенда Владимир Кличко е пълнил гащите от страх преди мачовете си, това разкритие направи първият му треньор в Германия Андрей Сливински, цитиран от Bild.

„Преди мач Владимир почти се изпускаше в гащите. Често изчезваше в тоалетната и се връщаше пребледнял оттам. Преди мачове беше толкова нервен, че почти се разплакваше, въпреки че дори да му държиш едната ръка зад гърба, щеше да бие“, разкри Сливински.

Според него тогава Кличко не е бил израснал достатъчно, но технически е превъзхождал съперниците си. " Но той никога не разчиташе на това, че има страхотен удар - печелеше двубоите винаги с главата си", категоричен беше треньорът.

„Когато отидох на летището в Хамбург да го посрещна, той не знаеше грам немски. Освен „данке“ и „хало“ не обелваше друга дума. Това бе много тихо пътуване, в което той само кимаше с глава, когато аз му казвах нещо“, добави Сливински.

Бившият треньор обаче смята, ме спомените са най-ценното, което е запазил. "Владимир сега живее в съвсем друг свят. Неговият живот няма нищо общо с онова време. Но това бе една добро време, за което ще си спомням с гордост".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови