БФАС отново получи лиценз за организиране на автомобилни състезания

Авто OFFNEWS 14 юли 2022 в 11:48 1975 0

БФАС

Снимка БФАС

БФАС отново ще организира автомобилни надпревари

Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) отново получи лиценз за организиране на автомобилни състезания и събития. Това стана, след като министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев издаде заповед за безсрочен спортен лиценз на сдружението.

Лицензът на БФАС бе отнет през 2019 година от тогавашния спортен министър Красен Кралев, който след това издаде официалния документ на новоучредената Автомобилна федерация на България (АФБ). На свой ред тази пролет лицензът на АФБ бе отнет от Радостин Василев.

Заповедта на министър Василев e издадена на основание чл. 22, ал. 1 и ал. 7 от Закона за физическото възпитание и спорта (ЗФВС) и чл. 4, ал. 1 от Правилника за прилагане на ЗФВС и въз основа на Протокол № 6 от 06.07.2022 г. от работата на Комисията по лицензиране и регистриране”, гласи в съобщението на ММС.

Румен Дунев, председател на БФАС, коментира новината в своята Facebook страница: „Завърши едно от най-тежките състезания в живота ни, но заедно успяхме да върнем автомобилния спорт в неговият храм - БФАС! Специални благодарности към министър Радостин Василев и екипа му за изключителния професионализъм при разрешаването на един от най-сложните казуси в българският спорт като цяло.

Благодаря и на целия отбор на БФАС за огромният труд, усилия и последователност в действията му, а именно - за постигането на тази историческа за българския автомобилен спорт победа!

Наистина нямаме никакво време да се радваме на тази изключително трудна и продължителна битка, защото здраво се захващаме за работа. Нулев сезон за радост на всички състезатели, организатори и зрители няма да има. Ще има 100% истински честен автомобилен спорт и пълна финансова прозрачност!”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови